TexMex-koteletter

Dette er utrolig lettvint å lage. Og forbausende godt!

Du bruner noen koteletter og blanker litt løk, blander resten i en kjele, heller alt i en form og setter det inn i ovnen i 20 minutter. Og  vips så er det cowboy-mat på bordet. 

Oppskriften finner du selvsagt også på matappen min, der ligger den og mange andre oppskrifter med ingrediensliste som du kan lage om til handleliste, steg-for-steg-forklaring og mange andre nyttige funksjoner. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 35 minutter.

Jeg bruker nesten aldri hurtigris, for jeg syns konsistensen er litt rar. Men i denne alt-i-ett-formen funker det perfekt.

Dette trenger du

4 svinekoteletter eller nakkekoteletter, urøkte
2 ss olivenolje
1 løk
1 boks kidneybønner uten lake
1 boks mais gjerne en av de litt større boksene, også denne uten lake
1 boks hakket tomat
3 dl grønnsaksbuljong vann + en terning
2 ss tomatpure
1,5 dl ukokt hurtigris
2 ts chilipulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du


Sett ovnen på 180 grader. Brun kotelettene raskt på begge sider på middels høy varme.

Skru varmen ned til middels lav, skjær løken i mindre biter og stek den blank og myk. 

Ha koteletter og løk i en ildfast form.

Varm vann med buljong i en større kjele så den løser seg opp.

Ha i resten av ingrediensene og gi et raskt oppkok.

Når du skal helle laken av kidneybønnene kan det være lurt å skylle de i en sil. Laken er litt tyktflytende.

Hell alt over kotelettene, og stek på 180 grader i ca 20 minutter.

Server med lettrømme eller creme fraiche. IIIhaa!

#middag #texmex #koteletter #oppskrift #hverdagsmat 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

9 thoughts on “TexMex-koteletter

  1. Anonym: Ja, jeg er helt enig. Det er meldt inn til Nettavisen, som eier og driver bloggplattformen blogg.no. Jeg håper de får løst problemet snart. I mellomtiden eg det nok dessverre bare cooy/paste som fungerer.:-( Beklager dette!

  2. Skal man koke risen først eller skal den være ulikt når man setter det i ovnene? Ps: er helt tulling på kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top