For meg er dette den ultimate italienske pastaretten. Dette er lady og landstrykeren, det er bortgjemte familierestauranter i smale bakgater, det er smaken av Italia.
Tomatsausen tar det en times tid å lage, så det er ikke den raskeste hverdagsmiddagen. Men det er f.eks. mulig å lage sausen kvelden før. Kjøttbollene er tilberedt på 20 minutter.
Selv om sausen skal putre en stund er den utrolig enkel å lage, og passer seg (nesten) selv på komfyren. Den kan også brukes som base til det meste av italienske tomatbasert retter, som f.eks. denne fantastiske Aubergine Parmigiana, som er mer festmat. Eller som pizzasaus. Lag to eller flere porsjoner mens du først er i gang, og frys ned.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time hvis du må lage saus, 20 minutter hvis du har ferdig saus.
Dette trenger du
400 gram kjøttdeig
1 brødskive kjørt til smuler i stavmikser (ca 1 dl)
1 ts worcestersaus
1/2 dl parmesan
1 egg
1 fedd hvitløk
salt og pepper
pasta
1 porsjon tomatsaus a la Rachael
Slik gjør du
Sett på vann til pasta, og sett stekeovnen på 225 grader. Finn frem det du trenger. Brød kjører du til smuler i stavmikser, og parmesan og hvitløk kan du rive fint på rivjern. Bland alt sammen i en bolle, sammen med ca 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og form ca 15-20 små runde boller. Jeg bruker en raus spiseskje med deig om jeg former mot en ren håndflate.
Mellom hver bolle dypper jeg skjeen i et glass vann, da er deigen lettere å jobbe med. Du kan også bruke f.eks. en iskremskje.
Stek i 10 minutter midt i ovnen.
Server bollene i varm tomatsaus, sammen med spagetti og ekstra parmesan.
#spagetti #kjøttboller #tomatsaus #italiensk #pasta #middag #mat #oppskrift
Dovobet Without Prescription [url=http://costofvia.com]viagra online[/url] Propecia Significa Bueno