Jeg har noen barndomsfavoritter i matveien som jeg aldri blir lei av. Dette er en av disse.
Mamma brukte å kalle den Ost surprise – men jeg kan ikke huske at det var noen surprise – heldigvis. Det var alltid spagetti, kylling og reker. Med hvit saus og ost på toppen. Jeg vet ikke helt sikkert – men jeg tror hun laget det som en restemiddag når hun hadde bommet på spagettimengden. Den er uansett så god at du ikke trenger å vente med å lage den til du har spagetti til overs fra dagen før.
Jeg lager den med lang spagetti akkurat som mamma gjorde, men det går selvsagt fint med alle typer pasta. I tillegg har jeg oppgradert den litt med vårløk. Ellers er den temmelig lik slik den var for 30 år siden og rundt deromkring. Heldigvis liker cowboyen denne. Veldig godt, også. Og begge barna. Så det er inge fare for at denne havner på middagskirkegården med det først. Puh!
Og vil du så kan du så klart hente den opp på min brilliante matapp – APPETITT. Der ligger hele herligheten klar steg-for-steg, og du kan lage handleliste og ellers boltre deg med masse annet snadder som du kan spise til middag.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-40 minutter – litt avhengig av om du har ferdigkokt pasta eller ikke.
Dette trenger du
200-400 gram ferdigkokt pasta jeg bruker spagettini, den har 5 min koketid
1/2 ferdiggrillet kylling
ca 200 gram rensede reker, ferske eller fra lake
2-3 stilker vårløk
2 ss smør/plantemargarin rause skjeer
2 ss hvetemel rause skjeer
4 dl lettmelk
1 ss dijonsennep kan droppes
salt
pepper
ca 200 gram revet gulost
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rens kyllingen og ha kjøttet i biter, og hakk vårløken i smått.
Lag hvit saus ved å smelte smør/plantemargarin i en liten kjele på middels lav varme. Så fort det er smeltet har du i hvetemelet og pisker det du kan til en fin, gul grøt. Spe på med melken i 3-4 omganger. Ca 1 dl av gangen. Pisk godt og la sausen tykne mellom hver gang du sper på med melk. Smak til med salt, pepper og eventuelt 1 spiseskje dijonsennep.
Ha den ferdigkokte spagettien i bunnen av en ildfast form. Ha over kylling, reker og vårløk.
Hell over den hvite sausen, og topp med ost.
Stek midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen og fin. Cirka 15-20 minutter.
Server med eller uten salat og godt brød.
Ja, den kan jeg godt prøve. Alltid artig med litt ny inspirasjon i matveien. ;D
irenglede: Da håper jeg den faller i smak.:)
Blir spennende😊
ÅÅ det så superdigg ut!!
Cialis Ricetta Rossa Viagra Et Angor Cialis Avec Ou Sans Ordonnance [url=http://uscagsa.com]buy cialis[/url] Amoxicillin Max Dose Orlistat For Sale Priligy Authentic