Kyllingkvikkassé

Dette er en rett som gir deg god, gammeldags søndagsmiddag-feeling på 1-2-3. Gjerne midt i uka.

Cowboyen min har døpt den om fra Enkel hønsefrikassé til Kylling kvikkassé – noe som er et veldig godt og presist navn, syns jeg.

Frikassé er en måte å lage mat der kjøtt og/eller grønnsaker deles opp i middelstore biter og kokes i buljong eller saus og jevnes med smør og fløte eller eggeplomme. Sier Wikipedia.

Her er det altså biter av ferdiggrillet kylling som får følge av små eller mellomstore biter av potet og grønnsaker i hvit saus som er blandet ut med hønsebuljong. Nydelig!

Denne retten finner du også på min matapp. Der ligger det nå 150 ulike oppskrifter på hverdagsmiddager, og appen er veldig praktisk å bruke både som handleliste og kokebok. Du kan legge ingrediensene fra retten du velger over i en handleliste, og denne kan du bygge ut med alt annet du trenger å kjøpe. Appen har også en Prøv Lykken-funksjon – for de som ikke helt vet hva de har lyst på til middag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter.

Dette trenger du

8 dl hønsebuljong vann + f.eks. 2 fondcups fra Maggi, eller 2 buljongterninger
1 ferdiggrillet kylling
8-10 amandinepoteter eller andre partypoteter, eller vanlig kokefaste poteter skrellet og i mindre biter
3 gulrøtter 4-5 hvis de er små
100 gram frosne erter, ca 1/2 pose
2 ss smør eller plantemargarin
2 ss hvetemel
2 dl kremfløte eller matfløte
salt
pepper

Du kan også ha med asparges i denne, hvis du vil

Slik gjør du

Finn frem en stor og en liten kjele, og ingrediensene.

Kok opp 8 dl vann og fondcups eller buljongterninger.

Ha i potetene. Er det amandine/partypoteter trenger du ikke skrelle – skallet er tynt og fint. Da kan du dele dem i to. Vanlig kokefaste poteter kan du skrelle og dele i f.eks. fire biter. Eller mer hvis de er veldig store.

Skrell gulrøttene og kutt i tre eller fire biter eller mindre, og ha oppi også.

Nå skal dette koke i 20 minutter.

I mellomtiden lager du hvit saus av smør, mel og fløte.

Det lager du ved å smelte to rause spiseskjeer med plantemargarin eller smør i en kjele på middels varme.

Med en gang smøret har smeltet har du i to vanlige spiseskjeer med hvetemel. Pisk godt til en gul krem.

Spe på med litt og litt av fløten mens du fortsetter å piske.

Når den tykke sausen er klar, setter du den på veldig lav varme. Rør litt av og til så det ikke fester seg i bunnen.

Så renser du kyllingen, ved å dra av skinnet og plukke så mye hvitt kyllingkjøtt du klarer i en bolle.

Finn frem erter også.

Hvis du har med asparges kan du etter at potet og gulrot har kokt i 15 minutter kutte 2 cm nederst av aspargesene (kast stubbene), og kutte resten i tre deler og ha oppi kjelen.

Etter 20 minutter har du i frosne erter, kyllingkjøtt og hvit saus. Pisk sausen inn litt etter litt, så det jevner seg med buljongen.

Gi et raskt oppkok og smak til med salt og pepper.

 

#frikasse #hønsefrikasse #middag #mat #oppskrift #kylling #søndagsmiddag

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

19 thoughts on “Kyllingkvikkassé

 1. Hei!
  Tilfeldig kom jeg inn på bloggen din, og har sittet i 10 min og skrollet gjennom oppskriftene. Også fikk jeg bare så lyst å sende deg en kommentar.
  For en herlig blogg! Og så moro at du viser og får frem hvor enkelt og raskt du kan lage god mat. Jeg ble inspirert umiddelbart, og fikk masse gode tips til nye retter. Jeg er veldig glad i å lage mat, og prøver igrunn hver dag og komme på nye måter og bruke ingredienser på. Så denne bloggen kommer jeg til å følge fremover 🙂
  Og tusen takk for at du lager handleliste for hele ukemenyen.
  Åh så glad jeg blir av sånne herlige oppdagelser, som dette ble!!
  Hilsen fra Signy Marie

 2. Signy Marie: tusen, tusen takk! Da har jeg klart det som er målet mitt, nemlig å lage en enkel og nyttig blogg for alle – enten de er glad i å lage mat eller ei.:-)

 3. Heisann!
  Kjempe god blogg.
  Et par spm: hønsebuljong vann… Hva mener du med det? 8 dl vann og en terning med hønsebuljong oppi ? og 2 vanlig buljongterninger utenom? Trenger det med teskje 😉 hehe

 4. Monica: Hei! Det er er helt betimelig spm.:-) Da tenker jeg vann pluss to terninger, og ikke flere utenom. Når det gjelder buljong er det som regel slik at det går en terning per 5 dl vann. Siden jeg bruker 8 dl vann i denne oppskriften, har jeg valgt å bruke to terninger. Skulle strengt tatt holdt med 1 1/2.;-) Siri

 5. Jeg har en hel naturell kylling i fryseren. Tenkte å lage kraft av beina, men resten av kyllingen tenkte jeg å bruke til kvikkasse… Må jeg steke den først siden den ikke er ferdiggrillet?

 6. Hedda: Hei! Ja, kjøttet må være ferdigbehandlet hvis du skal bruke denne oppskriften. Det skal jo bare varmes opp i sausen. Du kan jo steke hele saken i ovn først, og koke kraft på restene etterpå? Siri 🙂

 7. Jeg har aldri kokt egen kraft før. Beina trenger ikke å være ferske? Jeg kan steke kyllingen hel først, for så å bruke beina til kraft? 🙂

 8. Prøvde denne i dag.
  Du vet det er suksess når guttungen som ikke liker NOE forsyner seg tre ganger og når jentungen henter skje for å få med seg de siste dråpene med saus! Tusen takk for super oppskrift 🤗
  Har nettopp oppdaget bloggen din, og jeg digger den!
  Supre, enkle oppskrifter som passer perfekt i en travel hverdag 👍

 9. Unidox Solutab In Usa Is Keflex A Beta [url=http://levitab.com]levitra generico prezzo[/url] 875 Mg Amoxicillin Acheter Cialis Paypal Keflex For Bronchitis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top