Kylling i sekk

Dette er en veldig morsom rett å lage. Legg alt i en bakepapir-pakke, sett det i ovnen,og ut kommer en skikkelig smakfull og saftig middagsrett.

Jeg syns også at kyllingsekkene er fine å sette på tallerkenen, og dette er en rett jeg like gjerne kan servere til gjester, som til søndagsmiddag eller hverdagsmiddag.

Hvis grønnsakene i oppskriften her ikke er blant favorittene dine, kan du prøve deg frem med noen andre. Bare husk at rotgrønnsaker trenger litt lenger tid, så hvis du vil ha med noen slike, kan det være lurt å forkoke dem i fem minutter – og skjære dem i veldig tynne skiver.

Det er også lett å gjøre denne barnetilpasset, og bare putte oppi det hvert enkelt barn liker. De syns jo ofte det er gøy å få være med å lage mat, så hvorfor ikke la de lage sin egen pakke? 

Og hvis dette er en middag etter ditt hjerte – sjekk også oppskriften på Fisk i sekk. Skikkelig digg den også. 

Oppskriften finnes selvsagt også på min matapp. Din venn i nøden når klokka nærmer seg middagstid.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 35 minutter.

Dette trenger du

4 kyllingfileter
1 eske sherrytomater
1 pose frosne grønne bønner, ca 250 gram
1 rødløk
3 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
2 ts estragon, eventuelt fersk estragon
4 ss smør
salt og pepper
eventuelt persille, hvis du ikke får tak i fersk estragon
poteter/ris/couscous/quinoa e.l. 

I tillegg trenger du bakepapir og bomullstråd.

Slik gjør du

Sett på potet/ris e.l. Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær tomater i to, rødløk og hvitløk i smått.

Bland i en bolle sammen med olivenolje, de grønne bønnene, estragon og salt og pepper.

Fordel blandingen på fire forskjellige ark med bakepapir.

Salte og pepre kyllingfiletene, og legg en på hvert ark.

Ha en klatt smør oppå (ta så mye du har samvittighet til), og fersk estragon hvis du har. Persille er også godt, hvis du ikke får tak i estragon. 

Ta tak i alle fire hjørnene, og lag et fint knytte/sekk. Bind godt med bomullstråd.

Sett pakkene midt i stekeovnen på 200 grader.

Etter 25 minutter kan du åpne forundringspakken din – og nyte et fantastisk godt måltid.

 

#kyllingisekk #kylling #estragon #kyllingpakke #kyllingknytte #oppskrift #middag #hverdagsmiddag #søndagsmiddag #gjestemiddag #festmiddag #mat #matglede
 
 

   

Print

6 kommentarer
    1. aleksander: Hei! Nei, har ikke brukt saus på denne, siden det blir endel kraft i pakka. Men en snarvei til saus kan være å varme opp litt creme fraiche med litt buljongpulver i.;-)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg