De faste leserne mine har sikkert fått med seg at jeg ikke er den som baker i tide og utide. Litt rart, egentlig – for jeg er vokst opp med en mor som tryllet frem både deilige kaker og gjærbakst på kjøkkenet. Og det er jo vitterlig henne jeg har arvet denne matinteressen fra.
Vel – det er jo ikke slik at jeg ikke liker å bake – jeg bare liker å lage middagsmat enda bedre.:)
Men på denne tiden av året er det bursdager i familien, og det blir jo ikke skikkelig bursdagsfeiring uten en sjokoladekake i langpanne. Så da blir det uansett litt baking på meg også. Denne oppskriften har jeg fått av min kjære svigerinne jordmoren (jeg setter både svigerinnen og yrket hennes svært, svært høyt), og den er altså så saftig denne kaken.
Flere sammenligner den med konfektkake, og den elsket av både store og små. Best blir den hvis du lager den dagen før den skal spises, og den er fin å fryse også.
Du kommer til å bli hektet, jeg lover deg.
Nok til en langpanne.
Fra kjøkkenbenk til kakebord: 1 time og 15 minutter. (30 minutter i ovnen)
Dette trenger du
Starten
400 gram plantemargarin (jeg bruker melange)
4,5 dl vann
8 ss kakao
Fortsettelsen
9 dl sukker
4 egg
1 beger lettrømme, 3 dl
9 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
Glasur
100 gram smør
350 gram melis
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
6 ss lettmelk eller h-melk
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha kakao, plantemargarin og vann i en medium kjele. Varm opp.
Etter hvert som plantemargarinen smelter kan du piske godt så alt blir blandet. Sett til side for avkjøling.
Bruk miksmaster eller kjøkkenmaskin og pisk egg og noe av sukkeret (1/3) til fin eggedosis.
Ha i rømme og resten av sukkeret og pisk til det er godt blandet.
Ha i det tørre litt etter litt, pisk godt til alt er godt blandet.
Til slutt har du i kakao/planetmargarin/vann-blandingen som er noe avkjølt. Trenger ikke være iskald, men heller ikke glovarm. Lunken er fint.:)
Ha bakepapir i en langpanne, og hell røren oppi der.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Mens kaken står i ovnen gjør du klar glasuren.
Smelt smøret i en kjele.
Bland sammen smøret med alt det andre i en bolle, rør godt.
Den holder seg myk til kaka er ferdig. Det er bare å røre litt igjen før du skal ha den på.
Mens kaka fortsatt er varm stikker du hull tett i tett med en gaffel over det hele, og fordeler glasuren utover.
Pynt med strøssel, seigmenn, nonstop, hakkede nøtter, you name it.
Se så digg! Du kan jo nesten se at denne er saftig! Og at glasuren har boret seg ned i gaffelhullene.
Jepp! Det er kaka si, det.
#sjokoladekake #langpannekake #skuffekake #bursdagskake #kake #bakst #langpanne
NAMNAM <3
Hei på deg! Utrolig fin blogg! Håper du får en knall helg hilsen Vegard.
Vegard: takk for det! Håper din helg også ble bra.:)
Favoritt sjokoladekaken her hjemme 😉 har en klar til bursdagsfeiring på lørdag, da den blir bedre og bedre for hver dag :))
Isabel: Ja, den tåler godt å stå litt. Da håper jeg dere får en fantastisk fin bursdagsfeiring! Hipp hurra for bursdagsbarnet!:)
Denne kaka er utrolig god! Tror du det går greit å erstatte melange med smør? Takk for mange fine oppskrifter 🙂
nt: Ja, jeg bytter Melange og smør om hverandre – så jeg tror jeg hadde tatt sjansen.:) Takk for hyggelig tilbakemelding!
Stendra Erectile Dysfunction Wirral Tamsulosin Hcl 0.4 Mg Cap Canada How Can You Last Longer [url=http://bmamasstransit.com]viagra vs cialis[/url] Cialis Price Europe 345 Viagra Senza Ricetta Yahoo