Smuldrepai er en av de enkleste dessertene man kan lage, og det meste kan brukes til en slik pai.
I denne er det rabarbraen som har fått råde, jeg har nemlig fått en fin busk i hagen, som jeg plantet ifjor. Den trives kjempegodt, så nå må jeg gjennom barndomsfavoritter som rabarbrasuppe og rabarbrakompott – for ikke å snakke om mammas rabarbrakake. Den anbefaler jeg på det varmeste.
Men her er det altså smuldrepai som ble en populær søndagsdessert. Is eller krem er godt til, eller f.eks. vaniljesaus eller vaniljekesam.
Nok til 4-6 personer
Fra kjøkkenbenk til dessertbord, 45 minutter.
Dette trenger du
ca 2-3 store stilker rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 gram mandler
125 gram romtemperert smør
is, krem e.l.
Slik gjør du
Smøret til smuldredeigen må være mykt og fint, så hvis du ikke rekker å ta det ut av kjøleskapet på forhånd, kan du skjære den i tynne skiver og legge det utover på en tallerken. Da blir det mykt ganske raskt.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Lag smuldredeigen først ved å blande mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler i en bolle.
Jobb den myke smøret inn i deigen. Den skal bli tørr og smulete.
Se på den fine busken i hagen!:)
Finn frem sukker og potetmel.
Rens og skjær rabarbraen i mindre biter. Skjær gjerne vekk de tørre tuppene og dra av litt av skallet først.
Bland sammen sukker og potetmel før du vender bitene inn i det.
Legg rabarbrabitene i en ildfast form.
Ha smuldredeigen over, og stek på 225 grader midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Paien skal være gylden og fin når du tar den ut.
Nam!
#rabarbra #rabarbrapai #smuldrepai #rabarbrasmuldrepai #crumble #dessert #kake
.
nam det så godt ut 😀 ønsker deg en fin dag 😀