Torsk a la ritz

Det finnes mange varianter av topping, crust eller panering (kjært barn har som kjent mange navn) man kan bruke.

Men denne amerikanske varianten må være blant de enkleste – selv om den nok ikke blant de sunneste.

Men det gir jo en viss glede da, å se familiens 5-åring gafle i seg torsk like there is no tomorrow.:)

Jeg syns det var helt syndig nydelig med denne ritzkjeks- og smørblandingen med sitrondrypp over. Jeg fikk en slags fish n’ chips-følelse, og denne kommer nok på bordet flere ganger hos oss fremover (også fordi 5-åringen forlanger det…)   

(Til info så inneholder Ritzkjeks palmeolje, så for de som har et absolutt forbud mot dette i heimen, går det an å bruke vanlig panering istedet. Se f.eks oppskrift hos Godfisk.no.)     

Tilbehøret velger du selv, men asparges fungerer selvsagt fint. Sitron må du ha. Persille er også godt. Istedet for potet eller ris lagde jeg en standard salat med agurk, tomat, paprika og mais. Det er liksom nok karbohydrader i kjeksen, syns jeg. Dessuten er barna mine veldig glade i nettopp de grønnsakene.

Ikke glem å laste ned min nye mat-app med over 150 oppskrifter på hverdagsmiddager. Appen ligger klar i AppStore og i Google Play. Søk etter den retten du vil ha, eller prøv lykken. Du kan også lage handlelister på appen.:) 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

4 torskefilet uten skinn og bein, ca 400-500 gram
1 pakke ritzkjeks, 200 gram. Du bruker ca 35 kjeks, det er en pakke minus 10-12 kjeks.
salt
5 ss smør eller plantemargarin
sitron
asparges
salat, potet eller ris
lettrømme hvis du vil, jeg brukte ikke det

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader.

Smør en ildfast form med litt olje eller smør/plantemargarin, og legg filetene oppi. Salte litt.

Knus ritzkjeksene i en stavmikser, eller ha dem i en plastpose og knus med en kjevle e.l (knyttneve går også).

Smelt smøret i en liten kasserolle, og bland med kjekssmulene.

Smør blandingen jevnt utover filetene.

Sett formen i ovnen, og stek i ca 20 minutter til fisken flaker seg lett. (Husk at det er forskjell på ovner, og på tykkelse på fileter. I tillegg er det litt forskjell på om fisken er fersk eller opptint. Kanskje dine trenger mer tid enn mine, som var ganske tynne, og dessuten ferske.)

I mellomtiden kan du lage litt tilbehør. Surr f.eks. aspargestopper lett i stekepanna med litt salt og pepper.

Og slik ser ekte fiskelykke ut.

 

#fisk #torsk #torskalaritz #ritzkjeks #ritzkjekspanering #fiskemåltid #hverdagsmat #hvertdagsrett #hverdagsmiddag #oppskrift #mat #matglede

 

  

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

13 thoughts on “Torsk a la ritz

  1. Anonym: I ovnen? Det er nok litt forskjell på ovner, ja. Hjemmeovnen min oppfører seg litt anderledes enn hytteovnen. Det er også litt forskjell på tykkelsen på filetene. 20 var perfekt for mine filter i min ovn. Håper du fikk dyttet dem inn igjen og kjørt dem litt til, da.;-)

  2. Den var ny! Ritzkjeks må prøves. Har ellers hatt suksess med både cornflakes og potetchips.
    Hva med kikertsalat som tilbehør? det bruker jeg ofte når jeg skal redusere på karbohydratene.

  3. Det er veldig enkelt Siri: bløtlegg og kok kikerter. Over natt og i en time. Jeg bruker å legge ett par laurbærblad i kokevannet, samt olivenolje og salt. Hakk rødløk og persille og bland sammen mens ertene er varme. Krydre etter smak, og olivenolje etter smak. Kan også smakes til med balsameddik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top