Taquitos

Dette er en innertier ev en middag, altså. 

Du tar noe tortillas, fyller de med det du vil ha, ruller de sammen og bruner de i stekepanna. Middag på no-time! Og for en middag! Sprø på utsiden, og saftige inni…

Denne varianten var kjempepopulær hjemme hos oss. De to små fikk kylling, ost og mais i sine, mens vi voksne mesket oss med litt mer fyll. Server med f.eks en salat og litt salsa, og middagen er klar. 

Denne retten pluss over 150 andre hverdagsmiddager finner du også på min matapp. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok.


 

Nok til 6-8 taquitos

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15-20 minutter.

Dette trenger du

Tortillas, hvete eller fullkorn
1/2 beger creme fraiche, eventuelt kesam for en sunnere variant 
salsa, jeg bruker chunky type, medium hot
revet gulost
mais
vårløk
ferdiggrillet kylling, revet i biter (eventuelt noen stekte kyllingbiter eller kjøttdeig av en eller annen type)
salat, eller ris eller begge deler
lime hvis du vil
matolje til steking 

Slik gjør du

Jeg brukte 300-400 gram revet kyllingkjøtt, fra ferdiggrillet kylling (eventuelt kan du bruke pakker med ferdig salatkyllingkjøtt)

Bland sammen creme fraiche (eller kesam) med salsa. Jeg brukte 2 rause spiseskjeer med salsa til 1/2 beger creme fraiche.

Bland inn kyllingkjøttet. Det skal være godt med saus, men den skal ikke være rennende.

Ha så mye mais og finhakket vårløk du vil i sammen med creme fraiche/salsa-blandingen og kyllingkjøttet.

Og så mye gulost du vil ha i.

Sånn vil blandingen din se ut. Omtrent.

Legg fyll på midten av tortillaen. Ikke helt ut til kantene, det siger nemlig litt utover når du steker.

Rull stramt sammen til en rull, og brun på middels varme. Først med skjøten ned, før du snur og steker på andre siden også.

Pass på, det går ganske fort – det er lett å svi disse. 

En fin liten bunt med digge taquitos.


 

Salat er godt til, sammen med resten av salsaen. Litt lime til å dryppe over kan du også bruke, og ris hvis dere vil ha litt mer mat.

Spis gjerne disse geniale rullene med hendene.

#taquitos #texmex #tortillas #salat #middag #middagstips #oppskrift #hverdagsmat #raskmat

 

 

 
 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

22 thoughts on “Taquitos

  1. Herlig! leter akkurat for tiden etter enkle, næringsrike og litt spennende matretter til tvillingene (to år). De er inne i en fase som gjør det veldig utfordrende å få laget middag til dem, da det er umulig å jobbe på kjøkkenet med begge to rundt beina, og det ikke er noen kveldstid å forberede på. Dette vil være midt i blinken!

  2. Lilleulv: Ja, disse kommer til å bli en gjenganger hos oss! Veldig greit og kjapt å lage, lett å variere og tilpasse – dessuten smaker de jo så godt! Vinn-vinn-vinn.:)

  3. nammmmm, dette blir dagens middag 😃
    Supert alternativ til tacoen som begynner å bli litt kjedelig 😉

  4. Prøvde to varianter: vanlig tortilla/fullkornstortilla, grillet kylling/kyllingkjøttdeig. Begge var gode, men synes det var best med kyllingkjøttdeig. Det som er så bra er at her kan man lage sunne varianter som smaker godt:) hadde salat og ris ved siden av. Lettvint, sunn og god mat!

  5. Knallgode..:) Enkelte i familien (spesielt meg) har fått helt dilla på disse..;) Så mye raskere, enklere og bedre enn vanlig Taco. Og adskillig mindre søl.

  6. Anne Merethe: Ja! Jeg digger disse! Helt geniale, syns jeg. Har med stor suksess servert dem til gjester med barn, så får barna være med på kjøkkenet å bestemme hva de vil ha i sin taquito.:)

  7. Vi lager også disse, men putter rester av oppkuttet stekt (røkt kjøtt /sommerkoteletter inni ) + revet ost+det man ønsker av grønt. Legger de på grillen og bruker som alternativ til annen grillmat. Smaker godt med grønn salat til, samt hvitløksrømme….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top