Rask Enchilada

Enchilada er egentlig tortillaruller med diverse fyll, men i denne varianten får fyllet heller følge av quinoa eller hurtigris i en rask stekepanneversjon. På 30 minutter har du middag på bordet. Panna består blant av annet av svarte bønner, chili, mais og hakket tomat – pluss hvitløk og masse forskjellige krydder som gir den særegne TexMex-smaken.

Quinoa er en sunn og litt dyrere versjon, mens hurtigrisen er budsjettvennlig. 

Helt glimrende som vegetarrett, eller som følge til hvilket som helst type kjøtt. Kylling passer for eksempel perfekt.

Revet gulost, koriander, rømme, avokado, tomater eller oliven passer ypperlig å servere til.

Denne hverdagshelten og mange andre hverdagshelter finner du også på min matapp. En god venn i middagsnøden. Appen finner du i AppStore eller på Google Play.     

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

1 ss olivenolje
1 chili – rød eller grønn, grønn er litt mildere
2 hvitløksfedd
5 dl hurtigris eller quinoa
5-6 dl kyllingbuljong, vann + en terning
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 boks svarte bønner, 400 gram
1 ts salt
1 ts chilipulver
1/2 ts oregano
1 ts spisskummin
1 liten boks mais
1 ss limejuice, fra en lime

Noe av dette kan du for eksempel bruke som tilbehør: revet ost, rømme, koriander, avokado, tomater, oliven

Slik gjør du

Surr finhakket hvitløk og finhakket chili i oljen i stekepanne på middels lav varme. Et minutt eller så.

Ha i quinoa (den bør skylles først) eller ris, svarte bønner (skylles først), hakket tomat og buljong.

Krydre med salt, spisskummin, oregano og chili.

La putre på middels varme i ca 20 min. Blir det veldig tørt før den tid, ha i litt mer vann.

Ha i litt limejuice og en boks mais (hell av laken) og putre i 5 minutter til.

Ta-dah!

Server med eller uten kjøtt, gjerne med revet ost – kanskje litt rømme, eller avokado. Oliven er mange som liker, tomater passer også godt.

God middag!

#enchilada #raskenchilada #texmex #hverdagsmat #hverdagsmiddag #middagstips #vegetra #meatfree

 

 

 
 

4 kommentarer
    1. Denne var lettvint og god. Tilsatte grillet kylling mot slutten, og brukte quinoa i stedet for ris. En salat ved siden av, så ble det topp:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg