Sønnen min er hekta. Min fine femåring fikk nemlig smake en chocolatechip cookie, og nå er det et evig mas om når jeg skal lage sånne kåkkis igjen.
Snart, sier jeg. Vi kan nemlig ikke spise disse hele tiden, for da kommer garantert Karius og Baktus. Tidligere har det med Karius og Baktus gjort ganske sterkt inntrykk, men nå ser det ut til at kåkkisene vinner.
Jeg kommer i hvert fall ikke til å fortelle ham at det ligger en hel rull med deig i frysa, og at det strengt tatt kan være nystekte cookies på bordet når som helst etter en 20 minutters tid.
Dette er nemlig helt genial bakst. Det tar deg i overkant av et kvarter å lage deigen, og den kan fryses i inntil to måneder. Og stekes rett fra frossen tilstand. Lag deig, lag en pølse av deigen, pakk den i i plast og putt den i fryseboksen. Når du skal ha cookies skjærer du bare av passe stykker, og steker et kvarters tid i ovnen. Så er de klare.
Fantastisk!
Nok til ganske mange cookies – et par brett tenker jeg.
Fra kjøkkenbenk til barnemunn, 30 minutter.
Dette trenger du
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
12 ss smør, smeltet og lett avkjølt
2,5 dl brunt sukker
1 dl hvitt sukker
1 egg
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker
5 dl sjokoladebiter, melkesjokolade eller f.eks. Hershey’s chocolate chip som du får kjøpt på f.eks. Meny. 1 pose er akkurat passe.
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader. Hvis du ikke skal fryse deigen da.
Miks mel, salt og bakepulver i en bolle.
Miks det smeltede smøret sammen med sukkeret i en mikser/kjøkkenmaskin.
Ha i egg, eggeplomme og vaniljesukker. Miks i 2 minutter.
Bland inn det tørre og sjokoladen.
Miks til alt er godt blandet.
Hvis du skal fryse deigen, lager du en lang og rund pølse som du pakker i flere lag med plast.
Legg klatter av deig (en raus spiseskje) på bakepapir og stek i 10-12 minutter på 175 grader midt i ovnen til kantene på kakene er pent brune.
Hvis du har frossen deig som skal stekes kan du skjære opp i passe skiver som tilsvarer omtrent en raus spiseskje.
Min pølse ble litt bred og flat, så da skar jeg hver skive i to og la dem oppå hverandre, så ikke cookies’ene ble avlange.
Pluss på et par minutter på steketiden når deigen er fossen.
Kakene er litt myke når de er ferdige, så la de avkjøle en god stund på rist så de stivner.
(Hvis du ser nøye på bildet under her er cookies’ene sydenbrune rundt hele kanten – det er fargen du er på jakt etter.;-))
Oooh! Digg, digg, digg!!
#cookies #chocolatechipcookies #kaker #sjokoladekjeks #bakst #søtt #kakeoppskrift
Sliter med å få deigen til å henge sammen, synes den blir veldig smulete. Hvor klissete kan man lage den og og ca hvor mye vann kan man ta i? Eller andre ting enn vann som er bedre, eks melk?
Mina: Den blir litt smulete, men jeg har ikke brukt verken vann eller melk. Jeg ville heller redusert litt på sjokolademengden…;-) Lykke til!
Mina: Men skulle jeg prøvd med noe tror jeg kanskje jeg ville forsøkt melk? Send gjerne en rapport hvis du tester det.:)
Takk for tips! Dryppet rett og slett melk over deigen under utbaking, og da ble det mye bedre konsistens.
Mina: Så bra! Det var et godt tips.:)
Hei! Jeg lurer på hvor du får kjøpt slike sjokoladelinser? Og eventuelt hva de heter 🙂
Ingeborg: nå bruker jeg den varianten de har på Meny, da er det melkesjokoladellinser. Usikker på om de fortsatt selger denne også…
Legally Cash On Delivery Clobetasol Mastercard Accepted Internet Viagra Immagini [url=http://avdrug.com]prix du levitra en pharmacie[/url] Cephalexin 500mg Effect Length Of Time Amoxicillin Takes Effect
Hvor lang holdbarhet har disse om de oppbevares i lufttett boks? Lagde de i dag og de smaker himmelsk!
Hei, jeg lurer på hvor mye smør det er i vekt? Av og til blir deigen myk, men noen ganger blir den smuldrete eller hard. Jeg tror det grunnes av hvor mye smør jeg tar oppi.