Det begynner å spire i hagen,og når sola dukker opp er det definitivt den gode gamle vårfølelsen som våkner til live igjen.
Det er rart hvordan mat er knyttet til årstider, både tradisjonelt rundt høytider – men også emosjonelt rundt vær. Jeg får lyst på noe gult når jeg ser sola. Sitron er gult. Og sitron er deilig.
På bloggen har jeg både pasta med sitronsaus, sitronkylling, sitruslaks og sitrustorsk. Alle supre hverdagsmiddager.
Men hils på sitronmousse – som passer best til fest!
Moussen er både syrlig og søt, og med litt knuste pepperkorn får du litt piff også.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til dessertbord, ca 15-20 minutter pluss avkjøling. La den stå et par timer i kjøleskap før servering, eventuelt over natta.
Dette trenger du
2,5 dl kremfløte
1 ss sukker, gjerne litt raus
1/2 – 1 sitron, kun saften
finrevet skall fra 1-2 sitroner
1 plate gelatin
Litt hel, sort pepper
Slik gjør du
Pisk fløt og sukker til krem.
Legg gelatinplaten i kaldt vann i ca fem minutter.
Klem ut vannet, og smelt gelatinen i litt kokende vann.
Avkjøl litt før du blander den smeltede gelatinen forsiktig inn i kremen.
Bland inn sitronsaft, smak til underveis.
Ha moussen i glass, dessertskåler eller f.eks. fine kaffekopper, og sett kaldt.
Før servering river du sitronskall fint på et rivjern. Husk å vaske sitronen godt først, og du skal ikke ha med det hvite.
Kok sitronskallet i 1 dl vann blandet med 1 dl sukker til de er myke, det tar bare noen få minutter. La tørke og avkjøle litt.
Knus noen hele pepperkorn og dryss litt over, og pynt med sitronskallene.
Solskinnsdessert!
#dessert #sitron #sitronmousse #mousse #sommerdessert #vårdessert #oppskrift #mat #søtt
mm så nydelig ut 🙂
Anneli Aa: Friskt og deilig!:)
åh, nam!!
Den hørtes og såg utrolig god ut 😀 må teste den ut i helgen tror jeg 🙂
Stine: Veldig frisk og god!:)
man kan droppe pepperen ? 😀 er allergisk så! 😀 men så veldig godt ut <3
caroline: Ja, det går selvsagt helt fint!:)
Low Cost Viagra Generic Resultados Con Propecia [url=http://cialisab.com]cialis[/url] Viagra Hollande