7 tips til ha-med-mat på sommeravslutninger

Nå nærmer det seg den tiden hvor små og store farter rundt fra sommeravslutning til sommeravslutning. Lag og foreninger, barnehager og skoler.

12-åringen skal synge og førskolebarna skal via en roseseremoni over til barneskolen. Og du skal komme med en salat under armen. Eller en kake. Eller noe annet.

Her er redningen. 7 tips til noe du kan ha med (egentlig flere – for det er oppskrift på tre forskjellige potetsalater). Noen søte forslag – og flere forskjellige salattyper.

Enkelt, godt og populært!

Husk også at jeg har en brillefin liten matapp også. Der finner du mange, gode og raske hverdagsmiddager. Appen kan brukes som handleliste og kokebok. Perfekt i travle sommeravslutningstider.  

Gele i porsjonsglass er kjempepopulært! Vil du være fancy kan du lage tofarget gele, hell en geleblanding i glass og la den stivne før du heller over en annen farge. Her er det bare å følge anvisningen på pakka, og husk vaniljesaus og teskjeer. Denne søtsaken er dessuten både glutenfri, laktosefri og uten egg.

Cookies er elsket av store og små, og deigen kan lages i god tid i forveien. Den kan nemlig fryses, og den dagen avslutningen skal være må du sette av et kvarter til steking.  

Kokosbollekake er også en innertier! Denne er glutenfri, og kan lages opptil 2-3 dager i forveien. 

Sjokoladekake i langpanne går aldri av moten, og denne oppskriften gir deg en ekstra saftig kake. Best blir den hvis du lager den dagen før den skal spises.

Brokkolisalat med bacon er fantastisk deilig tilbehør til f.eks. grillmat. Men den står fint på egne bein som egen rett også. Brokkolibukettene marineres i litt eplecidereddik og creme fraiche, og salaten toppes med både rødløk, sherrytomater, pinjekjerner og bacon. (Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkefrø hvis du vil.)

TexMex-salat er et supert salatalternativ med masse gode smaker. Server gjerne med salsa og rømme – eller guacamole. Rekk opp hånda de som liker Tex-mex… 

Tre forskjellige potetsalater finner du oppskrift på her. Ingen grillings uten potetsalat. Klassisk, fransk eller en kjempegod variant med gresk yoghurt, mynte og bacon.

Fant du noe du kunne bruke? Jeg håper det.:) 

God sommeravslutning!!

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

One thought on “7 tips til ha-med-mat på sommeravslutninger

  1. Levitra First Time Use Warfarin [url=http://cial40mg.com]cialis vs viagra[/url] Amoxicillin Wholesale World Market Price Propecia Cigartec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top