Ukemeny 35- 2015

Nå fyrer vi i peisen hver morgen, og jeg begynner å lengte etter julepynten på loftet. Men jeg må bare holde meg litt til – det er ennå litt for tidlig… Men nå gleder jeg meg!

I mellomtiden er det flere hverdager som kommer og da må det spises litt mat. 

Her er ukens menyforslag fra meg: Den meget populære makaronigratengen med brokkoli og skinke, en tomatsei som har fått en italiensk make-over, en sesamkylling i wok med rødkål, en deilig laks og løk i form, og de utrolig lettvinte TexMex-rullene med kylling, creme fraiche og salsa – Taquitos. Det er en fin måte å starte helgen på det!

Mandag – Makaronigrateng med brokkoli og skinke

Tirsdag – Tomasei med pasta og friske urter

Onsdag – Wok med sesamkylling, rødkål og spinat

Torsdag – Laks og løk i form med fløte og soyasaus

Fredag – Taquitos – tortillaruller med kylling, salsa og creme fraiche

Handlelisten ligger som vanlig helt nederst i innlegget

Disse supre rettene pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp – APPETITT. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok. Appen finner du både i AppStore og på Google Play. 

Mandag – Makaronigrateng

Tirsdag – Tomatsei 

Onsdag – Sesamkylling

Torsdag – Laks og løk i form

Fredag – Taquitos

Handleliste

Fisk og kjøtt

600 gram kyllingfilet
600 gram seifilet
400-600 gram middagspølse
400-600 gram laks
1 ferdiggrillet kylling

Frukt og grønt

ingefær
1 bunt vårløk
200 gram spinat
500 gram rødkål
8 tomater
3 sjalottløk
basilikum
gressløk
2 purre
1 løk
3 gulrøtter
salat
lime

Dagligvarer

250 gram nudler
500 gram lang pasta
500 gram kort pasta
tomatpure
2 beger creme fraiche, 3 dl per beger
300-400 gram revet gulost
1 kartong kremfløte, 3 dl
tortillas
salsa (f.eks. chunky, medium hot)

Dette har du kanskje fra før

soyasaus
sesamolje
sesamfrø
olivenolje
bulgur, ris eller potet til en middag
mais
matolje 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg