Mulligatawny soup

Kanskje verdens beste suppe? 

For alle Seinfeldfans – dette er den indiske kyllingsuppa (uttales mølligatåni :-)) Elaine desperat prøver å få kjøpt når hun er nektet adgang hos “The Soup Nazi”.

Dette er også en av rettene Grevinnen får servert av Hovmesteren i på lille julaften. 

Hvis du googler oppskrifter på denne, dukker det opp en million varianter. Jeg har inntrykk av at dette er en slags indisk betasuppe, hvor hver familie har sin versjon. Dette er min.

Og vil du ha muligheten til å lage en praktisk handleliste på smarttelefonen din, og til å bruke mobilen som kokebok – kan du laste ned matappen min. Der finner du denne og over 150 andre gode retter. 

 
 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Jeg fikk denne oppskriften av en kollega for sikkert 15 år siden. Oppskriften hennes var med yoghurt. Inderne bruker som kjent mye yoghurt i sin matlaging. Jeg har byttet ut yoghurten med creme fraiche, og syns det gjør suppa rikere og fyldigere i smaken. Men her er det fritt frem for begge deler. Det samme gjelder kyllingen – kjøp en ferdiggrillet kylling og bruk kjøttet (ikke skinnet) av den, eller bruk biter av kyllingfilet.

Dette trenger du

4 stk kyllingfilet
3 ss smør
1 løk
3 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gulrot
1 stilk selleristang
1 eple gjerne et som ikke er så mykt, f.eks. den irrgrønne typen
1,5 l hønsebuljong 3 terninger + vann
1 beger creme fraiche eller matyoghurt, eller yoghurt naturelle
1 ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts ingefær
1/4 ts kanel
salt
fersk koriander eller bladpersille

Slik gjør du

Kutt opp og fres hvitløk og løk i smøret på middels lav varme i en romslig gryte. Det skal ikke bli brunt, bare litt blank og mykt. Det tar et par minutter bare.

Kutt opp grønnsaker og eplet (skrell eplet først, og du skal selvsagt ikke ha med kjernen)  og la det surre sammen med løken i 10 min.


 

Tilsett mel og krydder og bland godt.

Tilsett kylling og buljong og kok opp. La putre i 5-10 min, eller til kyllingen er gjennomkokt. Det tar ikke lang tid. (Du kan også lage suppa i god tid før dere skal spise, og på dette punktet dra suppa av varmen, legge på lokk og la den stå og trekke med kyllingen i til den skal serveres. Så varmer du bare opp rett før servering og har i creme fraiche da.)


 

Tilsett creme fraiche eller yoghurt helt til slutt, ikke la det koke etter dette. Hakk masse grønt oppå før servering. Åh. Nå fikk jeg lyst til å lage det en gang til. Enjoy!:-)

 

#oppskrift #mat #middag #suppe #indisk #kyllingsuppe #mulligatawny

 

 
14 kommentarer

Siste innlegg