Omelett er super hverdagsmat, særlig når den lages slik som dette. Løk, purre, tomat og erter legges lagvis i en ildfast form, og får en eggeblanding over seg og litt ost på toppen.
Etter 20 minutter kan du servere en smakfull omelett, gjerne med grove rundstykker ved siden av.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-35 minutter
Dette trenger du
1 ss olivenolje
1 løk
6 egg
2 ss lett creme fraiche
1 ss persille
2 ss revet gulost
2 tomater
½ purre
1 dl frosne erter
salt
pepper
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær løk i skiver og stek den blank og fin på middels varme i stekepanna i 5 minutter.
Legg løk, skiver av tomat, purre i smått og de frosne ertene i en ildfast form.
Pisk eggene sammen med creme fraiche for hånd til det skummer.
Bland inn litt salt, litt pepper og persille. Hell over grønnsakene.
Strø litt revet ost på toppen, og stek midt i ovnen i 20-25 minutter til eggeblandingen er stivnet.
Så lurt!
Kamilla Haaland: Veldig praktisk, og veldig godt.:)
Denne må prøves
Ellen M. Olsen: Smart og god mat!:)
Den skal jeg prøve nå😊 Gleder meg
Ellen: Da håper jeg den faller i smak..)