Pasta med kantarell

Høst er skarpe dager, turer i skogen og varmende, deilige måltider inne med stearinlys i vinduet. For eksempel.

Denne oppskriften dukket opp i Dagbladet Magasinet, og den ble like god som den så ut på bildet.

Vi spiser jo med øynene også – og da er det alltid en nedtur når opplevelsen hjemme ikke matcher den forventningen man hadde etter å ha lest oppskriften og sett på bildet som følger med.

Men denne innfridde! Kom deg i skogen – finn noe kantarell – eller kjøp noe i butikken.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 20-25 minutter

Dette trenger du

400 gram kort pasta
2-4 ss smør
400 gram kantarell
1/2 løk
svart pepper
gressløk
100 gram revet parmesan

Slik gjør du

Kok opp vann til pasaten. Kok patsaen et par minutter mindre enn det står på pakka.

Mens pastaen koker steker du løk og sopp i smør. Stek på høy varme i 3-5 minutter, før du skrur ned varmen og ettersteker på middels varme i 5 minutter til.

Ta vare på litt av kokevannet til pastaen. (ca 1 kaffekrus, f.eks)

Når pastaen er silt, har du den tilbake i gryta.

Bland inn løk og sopp, finhakket gressløk og den revne parmesanen sammen med det kokevannet du sparte på. Du kan godt ha litt ekstra smør i også.

Bland godt og rør med store bevegelser til all kraften er rørt inn.

Sever med ekstra parmesan.

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

One thought on “Pasta med kantarell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top