Eltefri lørdagspizza

Jeg lager av og til italiensk pizza, jeg elsker de tynne, sprø bunnene og følelsen jeg får når jeg drypper litt olivenolje over det ferdige resultatet.

Men en eltefri pizza er jammen ikke så langt unna den italienske følelsen den heller. Her er det bare å bruke et par minutter på å røre sammen en deig  på fræddan, så har du deigen klar til lørdagskvelden. Lettere enn dette blir det ikke.

(Sjekk også ut Erlends enkle grytebrød for flere smarte eltefrie saker.)

Mine barn liker pizzaen enklest mulig – tomatsaus og ost.

Cowboyen og jeg liker det meste, men litt serranoskinke, rødløk og ost er aldri feil. Det funker bra med tomatsaus, men hva med å mikse litt pesto med creme fraiche og bruke det som saus i stedet? Kjempegodt! Pesto finner du oppskrift på her.

Her finner du oppskrift på noen gode pizzasauser.

Nok til tre porsjonspizzaer. Tre voksne – eller to voksne pluss to småttinger.

Fra kjøkkenbenk til sofaen foran TV:

5 minutter røring av deig, heving over natta, 1 time heving før steking, pizzaen stekes i 15 minutter.

Dette trenger du

500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
3,5 dl lunkent vann

Slik gjør du


 

Rør sammen alle ingrediensene til en klissete deig. Pass på at vannet bare er lunkent.


 

La deigen stå tildekket med lokk eller plastfolie, i 12-24 timer. Til den er hevet til dobbelt størrelse.

Skrap den ut på et melet underlagt, og rull litt rundt i melet så den ikke blir så klissete lenger.

Del i tre emner, lag boller av dem, og etterhev på lunt sted i en time. (Disse bollene kan også pakkes i plast og oppbevares i kjøleskap i opp til tre dager.)   


 

Sett stekeovnen på 225 grader, og bruk dette symbolet.


 

Kjevle ut emnene og legg på saus, fyll og ost. Her er det creme fraiche med pesto, serranoskinke og rødløk. .

Ah! What a feeling! Velger du creme fraiche/pesto er det godt med ekstra pesto til å dryppe over også. Og litt parmesan… NAM!

 

#pizza #eltefri #eltefripizza #lørdagspizza
 

 

 

 
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top