Pasta Bolognese

Pasta Bolognese er en italiensk klassiker. Bytter du ut vanlig pasta med fullkornspasta får du en litt sunnere rett som fortsatt er full av deilige, italienske smaker.

Jeg har inngått et samarbeid med Nycoplus, og i fellesskap har vi funnet fram til seks ulike hverdagsretter basert på tallerkenmodellen. Dette er en av dem.

Ikke hørt om tallerkenmodellen? Den kan kort oppsummeres slik:

Tallerkenmodellen er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag. Setter du sammen måltidene på denne måten, får du og din familie i dere de næringsstoffene dere trenger. Det er en veldig enkel måte å visualisere det på:

1/3 av tallerkenen fylles med frukt, bær og grønnsaker.

Grønnsaker inneholder viktige vitaminer og mineraler, samt kostfiber. Du kan godt bruke frosne grønnsaker, næringsinnholdet er i behold.

1/3 av tallerkenen fylles med karbohydrater: poteter, ris, pasta og korn.

Velg gjerne fullkornsprodukter med høyt innhold av fiber for å få en metthetsfølelse som varer lenger. Det er også mest vitaminer og mineraler i fullkornsprodukter.

1/3 av tallerkenen fylles med proteiner: fisk, kjøtt, egg og belgvekster.

Velge magre kjøttvarianter, fet fisk og farseprodukter av fisk med høyt fiskeinnhold.

Oppskriftene legges ut på Nycoplus.no hver mandag.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter

Dette trenger du

500 gram fullkornspasta, for eksempel skruer
400 gram karbonadedeig
1 løk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 stangselleri
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 ss tomatpure
1-2 ts worcestersaus (kan droppes)
persille eller basilikum hvis du har
½ ts salt
pepper etter smak
olje eller plantemargarin
parmesan etter smak

Slik gjør du

Sett på vann til pasta. Finn frem stekepanne og sett denne på middels høy varme. Fikk også en gryte til kjøttsausen.

Stek karbonadedeigen i to omganger (ca 200 gram av gangen) i stekepanna med salt og pepper.

Ha i gryta sammen med hakket tomat og worcestersaus. Sett denne på middels lav varme.

Riv hvitløk fint og riv gulrot og løk grovt på rivjern og har rett i sausen.

Hakk stangselleri i smått, og surr i stekepanna et par minutter før du har denne også i sausen. La sausen putre i en 10 minutters tid.

Ha i tomatpure og finhakket urter de siste par minuttene.

Smak og de om den trenger litt mer worcestersaus eller krydder.

Server med parmesan.

God middag!

 

#pasta #fullkornspasta #pastabolognese #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag #nycoplus #tallerkenmodellen

4 kommentarer

Siste innlegg