Torsk Carbonara

Dette er en utrolig lettvint og nydelig torskerett med italiensk vri. Den er innlemmet i familiens fiskefavoritter.

Siden det ikke er særlig mye grønnsaker i denne, kan du f.eks. lage en enkel tomatsalat ved siden av.

Jeg brukte basilikum i denne, men det er fritt frem for å bruke f.eks. bladpersille eller vanlig persille. Du kan også bruke vanlig  gulost i stedet for parmesan.  

Denne og mange andre gode hverdagsretter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Dette trenger du

1 pakke torskefilet, 400 gram uten skinn og bein
500 gram tagliatelle eller annen lang pasta
4 egg
3 dl lettrømme, 1 beger
1 pakke bacon, 100 gram
salt
pepper
basilikum
2 fedd hvitløk 

Slik gjør du 

Sett stekeovnen på full guffe, og legg baconstrimlene på bakepapir. Sett de i ovnen og følg godt med. Når ovnen er varm er  det ikke mange minuttene før baconet er sprøtt.

Skjær torsken i mindre biter, og stek den på lav varme i stekepanna sammen med finhakket hvitløk. Sett den til side når den er nesten gjennomstekt.

Når baconet er ferdig kan du klippe det i smått, og blande det med hvitløkstorsken. 

Sett på pasta.

I mellomtiden kan du blande fire egg sammen med 1 beger lettrømme. Bare pisk det godt sammen med en gaffel.

Når pastaen er ferdigkokt kan du la den stå et minutt før du blander den med egg- og rømmemiksen.

Salte og pepre. Ha så i torsk og bacon.

Topp med parmesan og basilikum, og du har en fiskerett du kommer til å lage flere ganger.   

 #oppskrift #mat #middag #pasta #fisk #torsk #carbonara

6 kommentarer
    1. Super fornøyd med rettene dine :)))) skal ha denne i dag . Men bare lurer på om eggene skal spises rå ?

    2. Mia: Hei! Så hyggelig at du finner noe du kan bruke her. 🙂 ja, de varmebehandles i det de blandes med den varme pastaen – akkurat som man gjør med vanlig carbonara.:-) Siri

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg