Torsk Carbonara

Dette er en utrolig lettvint og nydelig torskerett med italiensk vri. Den er innlemmet i familiens fiskefavoritter.

Siden det ikke er særlig mye grønnsaker i denne, kan du f.eks. lage en enkel tomatsalat ved siden av.

Jeg brukte basilikum i denne, men det er fritt frem for å bruke f.eks. bladpersille eller vanlig persille. Du kan også bruke vanlig  gulost i stedet for parmesan.  

Denne og mange andre gode hverdagsretter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Dette trenger du

1 pakke torskefilet, 400 gram uten skinn og bein
500 gram tagliatelle eller annen lang pasta
4 egg
3 dl lettrømme, 1 beger
1 pakke bacon, 100 gram
salt
pepper
basilikum
2 fedd hvitløk 

Slik gjør du 

Sett stekeovnen på full guffe, og legg baconstrimlene på bakepapir. Sett de i ovnen og følg godt med. Når ovnen er varm er  det ikke mange minuttene før baconet er sprøtt.

Skjær torsken i mindre biter, og stek den på lav varme i stekepanna sammen med finhakket hvitløk. Sett den til side når den er nesten gjennomstekt.

Når baconet er ferdig kan du klippe det i smått, og blande det med hvitløkstorsken. 

Sett på pasta.

I mellomtiden kan du blande fire egg sammen med 1 beger lettrømme. Bare pisk det godt sammen med en gaffel.

Når pastaen er ferdigkokt kan du la den stå et minutt før du blander den med egg- og rømmemiksen.

Salte og pepre. Ha så i torsk og bacon.

Topp med parmesan og basilikum, og du har en fiskerett du kommer til å lage flere ganger.   

 #oppskrift #mat #middag #pasta #fisk #torsk #carbonara

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

7 thoughts on “Torsk Carbonara

  1. Super fornøyd med rettene dine :)))) skal ha denne i dag . Men bare lurer på om eggene skal spises rå ?

  2. Mia: Hei! Så hyggelig at du finner noe du kan bruke her. 🙂 ja, de varmebehandles i det de blandes med den varme pastaen – akkurat som man gjør med vanlig carbonara.:-) Siri

  3. Ser jo så enkelt og godt ut! Fult begeistret! Ny på fiskeliking og må prøve denne til uka:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top