Lam i Pita

Det nærmer seg påskeferie, og da skal det spises lam over det ganske land. Intet mer enn 660 tonn lam, faktisk.

Dette lammekjøttet kommer selvsagt i mange ulike varianter, men mye av det er lammelår og stek, og da blir det gjerne litt rester.

Dette er en rett som er designet for rester av lam. Superenkel og nydelig! Når man har hatt en stor, tradisjonell middag med lammelår og mektig tilbehør, passer det fint å lager resterett som er lettere – og smaker noe helt annet. Og som du dessuten bruker minimalt med tid på.

Saftig lammekjøtt, litt tomat og vårløk – og ikke minst en fresh og litt spicy yoghurtdressing. Inn i pitabrød med seg, og middagen/lunsjen er klar!

Nok til 4 pitabrød

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15-20 minutter.

Dette trenger du

4 halvstekte pitabrød
400-500 gram lammekjøtt i biter
2 dl kyllingbuljong (vann + en halv terning buljong)
1 ss olivenolje
3 store tomater
4 stilker vårløk
salt og pepper
2 dl yoghurt naturelle
1 ts spisskummin
1/2 ts koriander
fersk mynte eller koriander

Slik gjør du

Stek pitabrød etter anvisning på pakken.

Kok opp buljong, og dra til side.

Legg kjøttet i spisevennlige biter i den varme buljongen. Den kan gjerne stå på plata, men skal ikke koke.

Bland krydderet sammen med yoghurt naturelle.

Del tomatene i to, og skrap ut den myke kjernen. Kutt i smått sammen med vårløk, surr i olje i stekepanna et par minutter. 

Salte og pepre litt.

Løft kjøttet ut av buljongen.

Dander kjøtt, grønnsaker og dressing i de nystekte pitabrødene.

Ha på litt ferske urter og server.

 

#påskelam #restemat #lam #pitabrød #lamipitabrød #middag #lunsj #påskelunsj #påskemiddag   
   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

2 thoughts on “Lam i Pita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top