Lam i Pita

Det nærmer seg påskeferie, og da skal det spises lam over det ganske land. Intet mer enn 660 tonn lam, faktisk.

Dette lammekjøttet kommer selvsagt i mange ulike varianter, men mye av det er lammelår og stek, og da blir det gjerne litt rester.

Dette er en rett som er designet for rester av lam. Superenkel og nydelig! Når man har hatt en stor, tradisjonell middag med lammelår og mektig tilbehør, passer det fint å lager resterett som er lettere – og smaker noe helt annet. Og som du dessuten bruker minimalt med tid på.

Saftig lammekjøtt, litt tomat og vårløk – og ikke minst en fresh og litt spicy yoghurtdressing. Inn i pitabrød med seg, og middagen/lunsjen er klar!

Nok til 4 pitabrød

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15-20 minutter.

Dette trenger du

4 halvstekte pitabrød
400-500 gram lammekjøtt i biter
2 dl kyllingbuljong (vann + en halv terning buljong)
1 ss olivenolje
3 store tomater
4 stilker vårløk
salt og pepper
2 dl yoghurt naturelle
1 ts spisskummin
1/2 ts koriander
fersk mynte eller koriander

Slik gjør du

Stek pitabrød etter anvisning på pakken.

Kok opp buljong, og dra til side.

Legg kjøttet i spisevennlige biter i den varme buljongen. Den kan gjerne stå på plata, men skal ikke koke.

Bland krydderet sammen med yoghurt naturelle.

Del tomatene i to, og skrap ut den myke kjernen. Kutt i smått sammen med vårløk, surr i olje i stekepanna et par minutter. 

Salte og pepre litt.

Løft kjøttet ut av buljongen.

Dander kjøtt, grønnsaker og dressing i de nystekte pitabrødene.

Ha på litt ferske urter og server.

 

#påskelam #restemat #lam #pitabrød #lamipitabrød #middag #lunsj #påskelunsj #påskemiddag   
   

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg