Russisk pirog

Oh-la-la… Comfort food er et veldig bra engelsk uttrykk for denne type mat. Kosemat, kaller jeg det. 

Saftig kjøttdeigfyll innbakt i en fluffy deig med egg. 

Den tar litt lenger tid å lage enn jeg liker til hverdags, men i ferien eller i helgen er det greit. Du må regne cirka en time, men da står den og lager seg selv i ovnen i 40 minutter av tiden. 

Mange land har sine versjoner av pirog, altså et bakverk fylt med f.eks. kjøtt. Denne oppskriften har kommet fra et dansk ukeblad – via min mamma – og til meg. Så jeg aner ikke om noen russere lager pirog på akkurat denne måten. Men det gjør nå jeg. Flere ganger.

Og vil du ha muligheten til å lage en praktisk handleliste på smarttelefonen din, og til å bruke mobilen som kokebok – kan du laste ned matappen min. Der finner du denne og over 100 andre gode retter. 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time.
 

Dette trenger du

500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
salt
pepper
plantemargarin/smør

 

Deig:  

3 egg
1 pk majones
2 dl creme fraiche
2 dl hvetemel

 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Brun kjøttet på middels høy varme i stekepanna.

Hakk løk og hvitløk, og riv en gulrot fint.

Bland med kjøttet, salte og pepre, og la det simre i en gryte på middels lav varme mens du lager deigen.

Finn frem det du trenger til deigen.

Pisk/rør ingrediensene godt sammen til en tyktflytende og glatt deig uten klumper.

Hell halvparten av deigen i en ildfast form. 

Hell kjøttblandingen oppå deigen.

Dekk med resten av deigen. 

Stek i cirka 40 minutter til deigen er fluffy og gyllenbrun. Lag gjerne en salat i mellomtiden.

 

 

#oppskrift #mat #middag #pirog #russiskpirog #comfortfood #kosemat #helgekos 

   

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

8 thoughts on “Russisk pirog

  1. Jeg prøvde med lettmajones og lett creme fraiche, og det funket som bare det 🙂
    Veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top