Oh-la-la… Comfort food er et veldig bra engelsk uttrykk for denne type mat. Kosemat, kaller jeg det.
Saftig kjøttdeigfyll innbakt i en fluffy deig med egg.
Den tar litt lenger tid å lage enn jeg liker til hverdags, men i ferien eller i helgen er det greit. Du må regne cirka en time, men da står den og lager seg selv i ovnen i 40 minutter av tiden.
Mange land har sine versjoner av pirog, altså et bakverk fylt med f.eks. kjøtt. Denne oppskriften har kommet fra et dansk ukeblad – via min mamma – og til meg. Så jeg aner ikke om noen russere lager pirog på akkurat denne måten. Men det gjør nå jeg. Flere ganger.
Og vil du ha muligheten til å lage en praktisk handleliste på smarttelefonen din, og til å bruke mobilen som kokebok – kan du laste ned matappen min. Der finner du denne og over 100 andre gode retter.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time.
Dette trenger du
500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
salt
pepper
plantemargarin/smør
Deig:
3 egg
1 pk majones
2 dl creme fraiche
2 dl hvetemel
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader. Brun kjøttet på middels høy varme i stekepanna.
Hakk løk og hvitløk, og riv en gulrot fint.
Bland med kjøttet, salte og pepre, og la det simre i en gryte på middels lav varme mens du lager deigen.
Finn frem det du trenger til deigen.
Pisk/rør ingrediensene godt sammen til en tyktflytende og glatt deig uten klumper.
Hell halvparten av deigen i en ildfast form.
Hell kjøttblandingen oppå deigen.
Dekk med resten av deigen.
Stek i cirka 40 minutter til deigen er fluffy og gyllenbrun. Lag gjerne en salat i mellomtiden.
#oppskrift #mat #middag #pirog #russiskpirog #comfortfood #kosemat #helgekos
Ser godt ut:)
spisogspar: Mmm. Deilig!:)
Vet du om det funker med lettmajones, eller må det være the real deal?
Benedicte: Har ikke prøvd med lettmajo – det blir på eget ansvar.;-)
Jeg prøvde med lettmajones og lett creme fraiche, og det funket som bare det 🙂
Veldig godt!
Hilde-Marie: Fantastisk! Da skal jeg jammen meg bruke det neste gang.:)
Hvor stor ildfast form, sånn ca?
Julie: jeg har brukt både rund form som er 22 cm i diameter, og en avgang som er 20 x 33 cm.:)