Er du på jakt etter et enkelt, varmt måltid mellom slagene er dette kanskje akkurat hva du ser etter.
Quesadillas som du steker i panne med et fyll av sjampinjong (eller annen sopp), sjalottløk, ost og chili. Hvis du vil kan du for eksempel steke fyllet kvelden før du skal spise disse, så går det enda raskere ved kjøkkenbenken neste dag.
De smaker helt nydelig, og kan enkelt tilpasses forskjellige familiemedlemmer i alle aldre. Server f.eks. sammen med en god salat, litt salsa eller rømme – eller begge deler.
Nok til 8 quesedillas
Dette trenger du
1 ss olivenolje
1 sjalottløk
200-400 gram sopp, f.eks. sjampinjong
1-2 hvitløksfedd
1 chili, hvis du vil
1 ss finhakket koriander
4 store tortillas, f.eks. fullkorn
2 dl revet gulost, gjerne en miks av typer
salsa/rømme ved servering
salat
Slik gjør du
Lag fyllet. Varm olje i en panne på middels varme. Ha i finhakket sjalottløk, stek i rundt 3 minutter.
Ha i soppen i skiver. Brun i cirka 5 minutter.
Ha i finhakket chili, salt, pepper og finrevet/finhakket hvitløk. Surr i cirka 1 minutt til. Ha til slutt i finhakket koriander, og dra panna til side.
Stek tortillas i stekepanna. Ha halvparten av fyllet og halvparten av osten på en tortilla. Fordel jevnt utover.
Når osten begynner å smelte, kan du legge en tortilla oppå – og snu hele saken. (Bruk f.eks. et stort grytelokk som du legger oppå. Snu tortillaen på dette, og la den skli ned i panna igjen. Eller bruk stekespade og håp på det beste.:-))
Når tortillaen under begynner å bli brun og fin er den ferdig.
Skjær i fire biter, og gjenta med alt sammen en gang til.
Server!
#quesadilla #quesadillamedsopp #texmex #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag