Jeg hadde dilla på risotto i en periode. Men nå er det lenge siden jeg har spist det. Helt til jeg måtte lage Oslo Bucco, en helt vidunderlig, nydelig lammerett.
Og risotto er jo et helt fantastisk tilbehør! Det bør faktisk spises langt hyppigere enn vi har gjort så langt i vår familie.
Så det er ambisjonen fremover nå. Mer. Risotto. Særlig Risotto Milanse.
Har du ikke safran, så dropper du det. God blir denne uansett.
Nok som tilbehør til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter
Dette trenger du
1 g safran
300 g risottoris
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
7 dl kyllingkraft
2 dl hvitvin
100 g parmesan
ev. litt sitronsaft
2 ss smør
Slik gjør du
Finn fram en litt vid stålkjele. Fres først løk, safran og hvitløk i olivenoljen uten at det får farge.
Tilsett risen og fres dette sammen i 30 sekunder uten at det tar farge. Dette gjøres på moderat varme.
Tilsett hvitvinen og kok inn til risen nærmest har absorbert all væske og det begynner å bli tykt. Hell litt og litt varm kyllingkraft i risen, og kok til det blir grøtete mellom hver helling. Å koke risen perfekt tar ca. 15 minutter.
Avslutt kokingen med den siste slumpen av kraften og ha i revet parmesan, olivenolje, smør, og gjerne litt sitron.
Rør forsiktig rundt et par ganger, og la risottoen hvile ett minutt før du serverer den. Konsistensen skal være lett rennende, samtidig som riskornene skal ha en tydelig kjerne. Pynt gjerne med litt parmesan før servering.
Yammi!
Next Day Express Delivery For Viagra Amoxicillin Dosage Hen Amoxicillin And Motrin [url=http://kamxl.com][/url] Propecia Liver Damage Keratin cheapest accutane 40 mg
Venta De Viagra Por Internet Levothyroxine 0.2mg Purchasing Viagra In Canada [url=http://cialibuy.com]Buy Cialis[/url] Viagra Pfizer Preis Viagra Cialis Levitra Review