Risotto Milanese

Jeg hadde dilla på risotto i en periode. Men nå er det lenge siden jeg har spist det. Helt til jeg måtte lage Oslo Bucco, en helt vidunderlig, nydelig lammerett.

Og risotto er jo et helt fantastisk tilbehør! Det bør faktisk spises langt hyppigere enn vi har gjort så langt i vår familie.

Så det er ambisjonen fremover nå. Mer. Risotto. Særlig Risotto Milanse.

Har du ikke safran, så dropper du det. God blir denne uansett.

Nok som tilbehør til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter

Dette trenger du

1 g safran
300 g risottoris
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
7 dl kyllingkraft
2 dl hvitvin
100 g parmesan
ev. litt sitronsaft
2 ss smør

Slik gjør du

Finn fram en litt vid stålkjele. Fres først løk, safran og hvitløk i olivenoljen uten at det får farge.

Tilsett risen og fres dette sammen i 30 sekunder uten at det tar farge. Dette gjøres på moderat varme.

Tilsett hvitvinen og kok inn til risen nærmest har absorbert all væske og det begynner å bli tykt. Hell litt og litt varm kyllingkraft i risen, og kok til det blir grøtete mellom hver helling. Å koke risen perfekt tar ca. 15 minutter.

Avslutt kokingen med den siste slumpen av kraften og ha i revet parmesan, olivenolje, smør, og gjerne litt sitron.

Rør forsiktig rundt et par ganger, og la risottoen hvile ett minutt før du serverer den. Konsistensen skal være lett rennende, samtidig som riskornene skal ha en tydelig kjerne. Pynt gjerne med litt parmesan før servering.

 

Yammi!

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top