Harissa

Denne nordafrikanske chilisausen er deilig til mye rart. Den kan blant annet brukes som ekstra kick i supper eller gryter, som marinade til kjøtt eller fisk, eller den kan blandes ut med yoghurt naturelle til en dipp. En veldig anvendelig og smaksrik sak.

Det finnes mange forskjellige oppskrifter og varianter, denne oppskriften har jeg fått av fantastiske Anne Lise. Hun er en matglad dame som bor i nabobyen Risør. Et oppkomme av matkunnskap og matglede – med mange spennende oppskrifter i hodet og i skuffen. Heldigvis er hun av det rause slaget – og deler det hun kan og vet med andre. For eksempel med en matblogger i Tvedestrand. Tusen takk Anne Lise!

(PS Denne harissaen er for eksempel nydelig å bruke i Anne Lises hvitløksuppe. Må prøves!) 

Nok til et lite glass.

Fra kjøkkenbenk til bord ca 5 minutter.

Dette trenger du

2-3 røde chili uten frø
1 ss tørket mynte
1 ts tørket koriander
1 ts spisskummin
5 fedd hvitløk
1/4-1/2 ts salt
1 1/4 dl olivenolje

Slik gjør du

Rens chilien for frø, ta av skallet på hvitløksfeddene, og ha dette i stavmikser sammen med tørket mynte.

 Ha i salt, koriander og spisskummin også.

Olivenolje må også til.

Kjør alt til en fin og jevn pasta i stavmikseren.

Ferdig!

 

#harissa #dip #cjilipasta #chilisaus #nordafrikanskmat  

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top