Harissa

Denne nordafrikanske chilisausen er deilig til mye rart. Den kan blant annet brukes som ekstra kick i supper eller gryter, som marinade til kjøtt eller fisk, eller den kan blandes ut med yoghurt naturelle til en dipp. En veldig anvendelig og smaksrik sak.

Det finnes mange forskjellige oppskrifter og varianter, denne oppskriften har jeg fått av fantastiske Anne Lise. Hun er en matglad dame som bor i nabobyen Risør. Et oppkomme av matkunnskap og matglede – med mange spennende oppskrifter i hodet og i skuffen. Heldigvis er hun av det rause slaget – og deler det hun kan og vet med andre. For eksempel med en matblogger i Tvedestrand. Tusen takk Anne Lise!

(PS Denne harissaen er for eksempel nydelig å bruke i Anne Lises hvitløksuppe. Må prøves!) 

Nok til et lite glass.

Fra kjøkkenbenk til bord ca 5 minutter.

Dette trenger du

2-3 røde chili uten frø
1 ss tørket mynte
1 ts tørket koriander
1 ts spisskummin
5 fedd hvitløk
1/4-1/2 ts salt
1 1/4 dl olivenolje

Slik gjør du

Rens chilien for frø, ta av skallet på hvitløksfeddene, og ha dette i stavmikser sammen med tørket mynte.

 Ha i salt, koriander og spisskummin også.

Olivenolje må også til.

Kjør alt til en fin og jevn pasta i stavmikseren.

Ferdig!

 

#harissa #dip #cjilipasta #chilisaus #nordafrikanskmat  

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg