Ripsrelish

En relish er en saus av hakket grønnsaker eller frukt – eller som her – en blandings. Den serveres kald, og du kan bruke den til pølser, på kjøttpålegg eller som tilbehør ved siden av kjøtt til middag. Eller til ost. En veldig anvendelig sak, altså. 

Her har pappa sine rips fra hagen fått følge av rødløk, rød paprika, chili og mye annet godt. Oppskriften fant jeg på BBC GoodFood.

Denne gir deg masse ekstra smak på maten, det hever liksom alt opp et nivå.  Det er raskt å lage, og du kan ha det i kjøleskapet i en 3 ukers tid.

Nok til et stort glass med relish, 3-4 dl.

Fra kjøkkenbenk til bord, ca 20-25 minutter.

Dette trenger du

200 gram rips
2 rødløk
1 rød paprika
2 ss olivenolje
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
2 dl rødvinseddik
140 gram brunt sukker
1 ts fivespice-krydder
1 ts salt

Slik gjør du

Finhakk rødløk og paprika. Bland det med olje, stek mykt på middels lav varme i 5-8 minutter. Hell over i en bolle.

Finhakk hvitløk og chili, og ha sammen med revet ingefær og halvparten av eddiken i panna. Kok opp i 2-3 minutter.

Ha løkblandingen tilbake i panna sammen med resten av eddiken, sukker, krudder og salt. Kok i ytterligere 5 minutter.

Ha i rips. Kok i 5 minutter til, til ripsa begynner å gå i oppløsning, men fortsatt ligner på rips. 

Ha over i en beholder som tåler varme, og ha på lokk.

Sånn!:)

 

#rips #relish #ripsrelish #tilbehør #kjøtt #saus 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg