Syltet rødløk

I sommer har det blitt en del grilling hjemme hos oss. Det er noe nytt, vi har vanligvis ikke grillet så mye. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje vi er litt skadet etter mange års leilighetsliv i Oslo uten særlig hageflekker å snakke om.

Men nå begynner vi å bli glad i å grille, og om sommeren skal det selvsagt være enkelt. En enkel salat, f.eks. av feta, tomat og agurk – og noen småpoteter vi koker mens kjøttet steker. Så tar vi de også litt på grillen før vi spiser. Syltet rødløk har også gått igjen. 

For etter å ha fått syltet rødløk servert på en idyllisk kafé på Sandøya utenfor Tvedestrand tidligere i sommer, har jeg fått helt dilla. (Linn og Ragnvald har et fantastisk sted der ute, så hvis du skal til Sørlandet og Sandøya en gang – anbefaler jeg en tur hit. På det varmeste. Det er både lysstøperi, pølsemakeri og kafé i ett. I det hele tatt er det mye fint å oppleve på Sandøya.)

Det er veldig lett å lage, og lager du opp litt kan du ha det stående en stund. Det passer fint som tilbehør til kjøtt og pølser av ymse slag, og kan serveres hele året. Bare prøv selv!      

Fra kjøkkenbenk til glass, 15 minutter

Nok til et godt glass

Dette trenger du

2 rødløk
0,5 dl eddik 7%
1 dl sukker
1,5 dl vann
5 tynne skiver ingefær m/skall (kan skippes)

Slik gjør du

Kok opp alt bortsett fra løken. Eddik, sukker og vann.

 

Ha eventuelt i skiver av ingefær også.

Mens sukker løses opp i vann og eddik, skjærer du tynne skiver av rødløken.

Hell laken over løken når den er ferdig kuttet.

Ha lokk eller plastfolie over løken.

Løken kan godt serveres etter 1-2 timer, men blir bedre hvis den får står over natta.

   

Pen er den også!

 

#tilbehrø #rødløk #syltetrødløk

6 kommentarer
    1. Hei. Hvor lenge er slik holdbar. Og hva kan man gjøre for og lage endel glass som for eks gi som julegaver

    2. Roger Skjelmoen: Det er vanskelig å si nøyaktig, men bruker du helt rene glass, rene grønnsaker og ikke lar det komme noen skitne fingre osv i kontakt med laken, så kan den holde seg opp mot et år tror jeg. Husk at den ikke skal oppbevares i kjøleskap, men mørkt og kjølig i kjeller eller bod e.l.

    3. Skal prøves i morgen! Jeg har også gått og tenkt på dette siden jeg spiste pølser hos Ragnvald. Hvorfor skal det ikke oppbevares i kjøleskap?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg