Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker er helt fantastisk tilbehør til all slags kjøttmat, egentlig.

Kjempegodt til lam, men også deilig til kylling eller and.

Jeg kunne nesten spist det som en egen rett, men så er jeg også helt tussete etter alt  som kommer med den franske geitosten Chevre.

Chevre lages for øvrig i Norge nå også, så det er fullt mulig å bruke norsk ost.

Får du ikke tak i alle rotgrønnsakene som står på lista, tar du bare litt ekstra av de andre.

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter.

Siden disse grønnsakene har en dressing, trenger du egenlig ikke saus. Men en appelsinsaus ved siden av kan fungere kjempefint hvis du bruker dette tilbehøret til enten lam eller hvitt kjøtt.

Dette trenger du

4 persillerot
4 rødbeter
4 gulrøtter
6 amandinepoteter
3 ss olivenolje
1 ss salt gjerne grovt havsalt hvis du har 
1 ts pepper
1 fedd hvitløk
2 ss rosmarin finhakket
1 chevre (fransk geitost)
2 ss olivenolje
1 ss honning flytende
2 ss sitronjuice
salt
pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader. Skrell rotgrønnsaker og poteter i staver og ha i en bolle.

Bland med olje, salt, pepper, finhakket hvitløk og rosmarin.

Hell over i ildfast form og bak midt i ovnen i 25-35 min. Rør litt underveis.

Lag dressing av olje, salt, pepper, honning og sitronsaft. Når grønnsakene er møre tar du de ut av ovnen og blander inn dressing.

Dryss biter av chevre over. (Fjern muggkanten rundt først)

 

Sett formen tilbake i ovnen og la stå en fem minutter til. Osten skal smelte litt.

#bakterotgrønnsaker #rotgrønnsaker #chevre #tilbehør #mat #oppskrift #lam #påskelam #påske

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg