Osso Bucco med lam

Osso Bucco er en italiensk gryte med langtidskokte kalveskanker. Kalv er dessverre ikke så lett tilgjengelig her i Norge –  i hvert fall ikke her jeg bor. Det er synd – for det er helt nydelig kjøtt.

Men skiver av lammestek (med bein) egner seg også veldig godt i denne.  
Så da er det ikke så vanskelig å nyte den gode, italienske gryta likevel. Bare prøv selv!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 1/2 – 3 timer, hvor 2 timer er putring på komfyren.

Dette trenger du

3 løk
2 gulrøtter
2 selleristenger
50 gram smør
1 hvitløksfedd
4 skiver med lammestek (med bein), ca 600-800 gram
hvetemel
2,5 dl hvitvin eller rødvin (eller Vinichef – redusert vin)
3-4 dl kyllingbuljong (vann pluss en terning)
1 boks hakket tomat, 400 ml
1/4 ts timian
2 laurbærblader
persille, gjerne bladpersille hvis du finner det
grovmalt pepper
salt

Slik gjør du

Skjær løk , gulrot og selleri i mindre og grytevennlige biter.

Surr i smør i stekepanne på middels varme til de er litt myke, i cirka 10 minutter.

Ha grønnsakene i en romslig gryte hvor kjøttet kan ligge side om side – og ikke oppå hverandre.

Vend lammeskivene i hvetemel og rist av det ekstra melet.

Brun de med en gang i stekepanna på begge sider. (Skivene er gjerne litt våte, og melet blir deigete hvis du venter med å steke dem)

Legg de tett i tett ved siden av hverandre oppå grønnsakene i gryta.

Rør ut vin i stekepanna. Få med deg stekerester. Jeg liker å bruke Vinichef ferdig innkokt vin som du får f.eks. på Meny. Da blander jeg ut 1-2 ts med 2,5 dl vann.

Ha vinen, kyllingbuljong, tomater og krydder over kjøtt og grønnsaker. Alt sammen skal gjøre at kjøttet er akkurat dekket med kraft.

La putre på medium lav varme i cirka 2 timer. Øs gjerne litt av kraften over kjøttet cirka hvert 20 minutt.

Når det nærmer seg ferdig kan du koke ris med litt gurkemeie i vannet.

Nyt, nyt, nyt!

 

#ossobucco #ossobuccomedlam #italienskgryte #grytemat #lammegryte #langtidskoktgryte       

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg