Kjøttkaker med italiensk vri

Jeg elsker mammas kjøttkaker. De er faktisk de beste kjøttkakene som finnes. Mange vil nok argumentere med at det er de kjøttkakene som ble servert hjemme hos dem i deres egen barndom som er best i verden – for hva og hvem kan slå smaken av barndom?

Men. Likevel. Du må bare prøve disse kjøttkakene. Jeg lover deg at de kommer til å bli populære rundt bordet.:) 

I denne retten har mors kjøttkaker fått seg en italiensk omgang.  Det passer jo fint, vi snakker om et land som er hardt rammet av morskjærlighet.

Sjampinjongene får bade i litt balsamicoeddik, og alt sammen kommer oppå en haug med pasta. Kanskje toppet med litt parmesan. Ah. Dette er utrolig enkelt og godt!

Oppskriften finner du også på min matapp – sammen med over 150 andre oppskrifter på hverdagsmat.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Lag gjerne dobbel porsjon med kjøttkaker. Frys noen, eller bruk som digg pålegg. Kjøttkakene kan du lage med eller uten mel. Stek dem på middels høy varme i stekepanna så de får stekeskorpe på begge sider. I stedet for å fortsette å steke dem i panna, kan du eventuelt legge dem i en ildfast form og ettersteke på 180 grader i 5-10 minutter i ovnen. Så blir de både saftige og gjennomstekte. Kjøttkakene kan du også steke ferdig i panna kvelden før hvis du vil, så går det enda raskere til middagen dagen etter. Da kan du bare varme dem på 180 grader en 10 minutters tid.

Dette trenger du

400 gram kjøttdeig
1/4 løk
2 ss ketchup
2 ss soyasaus
1 egg
1 ss hvetemel eller potetmel valgfritt
1 ts salt
1 ts pepper
400-500 gram pasta
250-300 gram fersk sjampinjong (cirka 5 store eller 10 små)
1 dl balsamicoeddik gjerne kremet balsamicoeddik

Slik gjør du
 

Bland kjøttdeig, egg, ketchup, soyasaus, finhakket løk, salt og pepper, og eventuelt mel i en bolle. Hvis du vil kan du f.eks. kjøre løken i stavmikser. Jeg liker at det er litt biter. Bland godt. Bruk gjerne engangshansker og bland for hånd.


 

Sett på pastavann, og sett stekepanna på middels høy varme. Form kjøttkakene med en spiseskje i hånda, og brun dem pent på begge sider.

Mens kjøttkakene ettersteker på lavere varme i panna eller 180 grader i ovnen, koker du pasta og kutter sjampinjong i biter.

Stek soppen på middels varme til den er nesten gjennomstekt.

Når sjampinjongen nesten er ferdig har du balsamico i stekepanna, eller i en liten gryte sammen med soppen.

La putre under lokk på svak varme i et par-tre minutter.

Soppen blir nesten helt svart, og intens og god på smak.

Bland inn kjøttkakene, og legg blandingen over pastaen. Eller hold det separat, hvis det for eksempel er noen små medlemmer i familien som ikke ønsker seg balsamico i pastaen sin.

 

Og litt revet parmesan har aldri drept noen.:-)

#middag #mat #pasta #oppskrift #kjøttkaker #mafiakjøttkaker #basamico

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top