Biff- og rødvinsgryte

Jeg har en mann som ukependler. Det er stas når han kommer hjem på torsdagene, vi får liksom helgen inn døra en dag tidligere. Og ekstra stas er det hvis vi da får anledning til å sette oss ned og spise litt god mat, kanskje med et glass vin også.

Men siden jeg da er alene med to små, er det ikke så lett å få til de store gastronomiske sprellene på kjøkkenet før han ankommer. Da er en slik biffgryte som dette helt genialt. Både gryta og potetene krever minimalt med forberedelser, og lager seg nesten selv. Og for å si det sånn – rødvin passer minst like godt oppi en biffgryte som ved siden av en biff. Sammen med løk, gulrot, tomat og dill blir dette en helt nydelig sak å sette på bordet. Jeg anbefaler den på det varmeste! 

Dessuten er dette mat som du lett kan doble, triple og lage til mange. Jippi!

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 50 minutter.

Jeg kjøper det biffkjøttet jeg finner, og skjærer i terninger. Det er best hvis du får tak i fersk dill, men du kan bruke tørket også.

Dette trenger du

600 gram biffkjøtt
1 løk
2 gulrot
2 ss olivenolje
1 boks hakket tomat, 400 ml
2 dl rødvin
1 ss dill eventuelt 1 ts tørket dill
salt
pepper 

Rosmarinpoteter

Amandinepoteter eller andre små partypoteter
olivenolje
flaksalt/havsalt/grovt salt
rosmarin
eventuelt sherrytomater 

Slik gjør du

Skjær kjøttet i passelige spiseklare biter.  Brun kjøttet i stekepanne på middels høy varme. Salte og pepre underveis. Hiv i en gryte.

(For tilbehøret: Skjær potetene i båter, dryss over rikelig med grovt salt, hakket rosmarin og drypp over olivenolje. Sett stekeovnen på 200 grader, og sett potetene inn med en gang. Etter 40 minutter er de ferdige. Hvis du ønsker å ha med sherrytomater, legger du de oppå potetene etter 30 minutter, og lar de være med de siste 10 minuttene. Egen oppskrift på rosmarinpotetene ligger ute på bloggen her. )     

Skjær gulrøttene i skiver og la disse også få seg en runde i stekepanna før du hiver dem i gryta. Og løken skal i skiver eller båter og bli blank og fin.

Fyll på med resten av ingrediensene, og la putre under lokk i 40-60 minutter til du syns det smaker fortreffelig. 

Middag til far og mor. Eller noen flere.:-) 

 

#biffgryte #rosmarinpoteter #grytemat #biff #rødvin #helgemat #oppskrift #middag   

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

11 thoughts on “Biff- og rødvinsgryte

  1. Denne ble utrolig god 😀 Jeg tilsatte en kopp med kjøtt-fond, men ikke sikkert det hadde trengtes 🙂 Veldig god fredags-kos iallfall 😀

  2. Hei
    Ser kjempegodt ut og har tenkt å prøve meg på denne oppskriften. 😊
    Skal det ikke være noe mer væske i enn 2 dl rødvin og væsken fra de hakkete tomatene? Steker du løken før du ha den i gryten?

  3. Elin: hei! Nei, men hvis du synes den blir for tykk kan du ha i litt til.;-) Jeg bruker ikke å steke løken, men hvis du blanker den litt i panna først så går det også fint. Lykke til – håper det smaker.:)

  4. Hvordan blir denne på smak om man lager den dagen før? 🙂
    Tom for idé?er til forenings mat….:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top