Ørretpakker

Bingo! Jeg har nå prøvd meg frem over lengre tid for å finne den fiskemiddagen som begge mine små og foreldrene kan like – samtidig – og endelig var det full klaff.

Vi er forsåvidt også glad i hjemmelagde fiskepinner alle sammen, men rene laks- og torskemiddager har det vært vanskelig å treffe med.  

Men denne ørreten gjorde susen. Grønnsakene smaker helt nydelig, de skal surres i i litt olje, eddik og sukker først. Så legges de i bakepapir med ørret oppå, og bakes i ovnen en 20-minutters tid. Dermed blir ørreten ganske ren på smak (elsket av barn), mens grønnsakene blir veldig smaksrike (elsket av voksne). Vesla forsynte seg to ganger, og tatt i betraktning av at hun nesten bare liker brødmat, går denne middagen inn i familiens historiebøker.

Helt nydelig – og veldig enkelt å lage.

Ørreten finner du selvsagt også på matappen min.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.

Dette trenger du

2 gulrøtter
3 selleristenger
1 ss olivenolje
1/2 ss sukker
6 ss hvitvinseddik
4 ørretfileter
basilikum
sitron
bakepapirark
bomullstråd
ris eller annet tilbehør

Slik gjør du

Skjær gulrot og selleristenger i staver.

Sett stekeovnen på 190 grader.

Surr grønnsakene i stekepanna i olje, eddik og sukker.

La de surre på middels lav varme en 10 minutters tid til de begynner å bli litt myke. Gjerne under lokk. 


Finn frem sitron, basilikum, salt og pepper.

Pluss bakepapir og bomullstråd.

Legg grønnsakene på et (eller gjerne dobbelt) papir, og fileten oppå.

Salte, pepre, skvis litt sitron over og ha litt basilikum på før du tar alle fire hjørner opp og knytter en sekk.

Slik.

Stek i ca 20 minutter midt i ovnen, mens du lager det tilbehøret du vil ha.

Nam, nam til alle mann.

 

#fisk #ørret #fiskepakke #ørretpakker #fiskiovn #fiskemiddag #ørretmiddag 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg