Enkel mat til avslutninger

Juni er rett rundt hjørnet, og det er høysesong for ta-med-mat. Ta med kake, ta med salat – eller ta med annen mat.

I fjor på denne tiden la jeg ut 7 forskjellige tips til hva du kan ta med til sommeravslutningen. Og her kommer tre smarte tips til:

Banan i brød med sjokoladeketchup

Disse pølsene er geniale. Ikke skrell bananene før rett før dere skal spise, og del hver banan i to på langs. Så blir ikke pølsebrødene så fulle. Jeg liker å kjøpe de surdeigspølsebrødene fra Jacobs som de bl.a. selger på Meny, men har du ork og lyst er det jo veldig fint å bake dem selv også.

Sjokoladesausen man bruker til is passer glimrende oppå.

Ost og skinke

Vi spiser med øynene er det noe som heter – og det gjelder ikke minst de minste blant oss. Lager du enkle sandwicher med ost og skinke kan du f.eks. bruke store pepperkakeformer og stikke ut ulike figurer. Dette er veldig populært hos mine to på 4 og 6 år. Men vær forberedt å at det blir endel avskjær, så litt kjedelig for samvittigheten er det. Hvis ikke de voksne kan spise et avskjærs-måltid.:)

Et annet godt alternativ er å lager ruller med ost, skinke og grønnsaker på cocktailpinner. Da slipper du å kaste mat – og disse er både glutenfrie og veldig populære de også.        

Pastakopper

Siste tips for denne gang er disse koppene med pasta og grønnsaker. Her kan pastaen byttes med en glutenfri variant om ønskelig, og mine liker best agurk, sherrytomater og mais i sine. Men her er det igrunn bare fantasien som setter grenser.

Husk lave skuldre – og kos dere med årstiden!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg