Fiskepinner med potetmos

Disse fiskepinnene får seg en runde i brødsmuler, parmesan og sesamfrø. Sammen med potetmos med litt søtpotet og en råkostsalat av gulrot og eple er det et perfekt fiskemåltid.

Jeg har inngått et samarbeid med Nycoplus, og i fellesskap har vi funnet fram til seks ulike hverdagsretter basert på tallerkenmodellen. Dette er en av dem.

Ikke hørt om tallerkenmodellen? Den kan kort oppsummeres slik:

Tallerkenmodellen er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag. Sette du sammen måltidene på denne måten, får du og din familie i dere de næringsstoffene dere trenger. Det er en veldig enkel måte å visualisere det på:

1/3 av tallerkenen fylles med frukt, bær og grønnsaker.

Grønnsaker inneholder viktige vitaminer og mineraler, samt kostfiber. Du kan godt bruke frosne grønnsaker, næringsinnholdet er i behold.

1/3 av tallerkenen fylles med karbohydrater: poteter, ris, pasta og korn.

Velg gjerne fullkornsprodukter med høyt innhold av fiber for å få en metthetsfølelse som varer lenger. Det er også mest vitaminer og mineraler i fullkornsprodukter.

1/3 av tallerkenen fylles med proteiner: fisk, kjøtt, egg og belgvekster.

Velge magre kjøttvarianter, fet fisk og farseprodukter av fisk med høyt fiskeinnhold.

Oppskriftene legges ut på Nycoplus.no hver mandag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter

Dette trenger du

8 mellomstore poteter, kokefaste
½ – 1 søtpotet
400-500 gram torsk
2 brødskiver (mellomgrovt brød)
50 gram parmesan
3 ss sesamfrø
1 egg
3-4 gulrøtter
1-2 epler
½ sitron
1 dl lettmelk
1 ss plantemargarin
salt
pepper

Slik gjør du

Skrell og kutt poteter og søtpotet i biter. Gjerne på størrelse med små fyrstikkesker.

Kok møre, det tar ca 20 minutter.

Mos dem sammen med ½ ts salt, litt pepper, melk og plantemargarin. Spe på med litt mer melk hvis den blir for tykk.

Sett stekepanna på middels varme. Skjær fisken i passe pinnestørrelser.

Kjør parmesan og brødskiver i stavmikser til smuler. Bland etterpå med sesamfrø.

Ha et lettpisket egg i en vid tallerken, og smulene i en annen.

Rull fiskepinnene først i egg, så i smuler.

Brun godt i panna på alle sider. Ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte.

Skrell og riv gulrot og eple grovt på et rivjern.

Skvis over saften fra ½ sitron eller litt mindre.

Server fiskepinnene med potetmosen og råkosten.

Den halve sitronen som er til overs er også fin å skjære i båter og ha ved siden av.

 

#fiskepinner #hverdagsmat #sunnmiddag #tallerkenmodellen #hjemmelagetfiskepinner

2 kommentarer
    1. Youghurt naturell kan brukes istedenfor egg, til de om har eggallergi 🙂 Det bruker jeg når jeg skal lage kyllingnuggets også. Dyppes først i youghurt, så i griljermel 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg