I forbindelse med boklanseringen av En bit av Sørlandet, hadde vi en nydelig kveld i havna i Tvedestrand med fingermat fra Hesnes Kjøkken. Det var en fantastisk kveld på alle måter, og maten bidro definitivt til det.
Hesnes Kjøkken er en sjarmerende cafe beliggende sammen med Hesnes Gartneri utenfor Grimstad. De har utrolig god mat, og er absolutt verdt et besøk hvis du er i området. Da kan du samtidig kjøpe med deg deilige grønnsaker rett fra åkeren, og de har mye annet digg i butikken sin også.
Det var litt forskjellig på menyen da vi fikk fingermat, blant annet røkt torsk som var ubeskrivelig godt! Dessuten denne desserten med rabarbra og rømmemos som jeg rett og slett bare måtte hjem og lage selv. Og siden Erlend som er baker og en av driverne på Hesnes er min nabo – var det bare å be om oppskriften over gjerdet.
Rabarbrakompott er lett som en plett – og rømmemos er ikke stort vanskeligere. Stivpisket seterrømme med sitron, vanilje og sukker. Men du og du så godt!
Nok til mange små eller cirka 6 vanlige desserter
Fra kjøkkenbenk til lengtende mage, ca 20-30 minutter.
Dette trenger du
Kompott
400 gram rabarbra
1,5 dl vann
1 dl sukker
1 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann
1 vaniljestang
Rømmemos
1 beger seterrømme, 3 dl
1-2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ss sitronsaft fra en sitron
1/2 ss finrevet sitronskall
Slik gjør du
Skjær av de tørre tuppene på rabarbraen, og dra av så mye av skinnet som du gidder. Skjær rabarbraen i mindre biter.
Kok rabarbraen med vann og 1/2 dl sukker, pluss frøene fra en vaniljestang. Ha gjerne i stanga også, den kan du bare fiske ut etterpå.
Småkok under lokk i cirka 10 minutter. Dra kjelen av varmen, og rør inn resten av sukkeret.
Bland potetmelet med kaldt vann, og ha i gryta.
Ha gryta tilbake på varmen og kok opp. Fisk ut vaniljestanga og hell kompotten over i en glassbolle eller lignende for avkjøling.
Stivpisk rømmen sammen med sukker og vaniljesukker, og bland inn sitronskall og -saft.
Ha f.eks. rømmemosen i små glass, med kompott over.
Nyt, nyt!
#rabarbra #rømmemos #rabrabramedrømme #sommerdessert #dessert