Ukemeny 17 – 2016.

Vips så er det straks skoleferie. Her kommer siste ukemeny før sommerferien, men bloggen tar på ingen måte ferie for det. 

Og trenger du litt sommer- og sørlandsinspirasjon for å komme i godt feriehumør? Da kan du kjøpe boka jeg har vært med på å lage. En bit av Sørlandet finner du her. Vi har funnet fram til ulike råvarer fra innland til kyst, og selv om noen tradisjonelle retter har funnet veien inn i boka, er det først og fremst en bok med lokale råvarer i moderne retter. Retter som mac’n’cheese med krabbe, pizza med reker og guacamole og geiteburger. Masse deilig å prøve ut!

Det blir mange gode sommerlige retter på bloggen fremover også, og i august kjører jeg selvsagt i gang med nye ukemenyer.

Hvis uken er fylt med diverse sommeravslutninger har jeg et par ukemenyer med ekstra raske retter som du også kan kikke på for inspirasjon.

Men her kommer altså ukens utvalgte:

Mandag – Sursøt svinefilet. En rask og enkel rett som funker både til hverdags og fest.

Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli. Det meste populære lakseretten på bloggen.

Onsdag – Kyllingkvikkasse. Søndagsmiddagsfeeling midt i uka.

Torsdag – Fisn  ‘n’chips i ovn. En sunnere måte å spise deilig fysemat på.

Fredag – Taquitos. Raske ruller med kylling, vårløk og mais i stekepanna.

Som vanlig ligger handleliste nederst i innlegget, og disse rettene og 150 andre hverdagsretter finner du også på min smarte matapp.

Mandag – Sursøt svinefilet.

Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli

Onsdag – Kyllingkvikkasse

Torsdag – Fish ‘n’chips i ovn.

Fredag – Taquitos

Handleliste

Fisk og kjøtt

4 torskefileter, ca 400-600 gram
500 gram svinekjøtt, strimlet eller filet
4 laksefileter, ca 400-600 gram
1-2 ferdiggrillet kylling, eventuelt 1 kylling og 2-3 fileter

Frukt og grønt

1,5 – 2 kg amandinepoteter eller andre små partypoteter med kort koketid
1 sitron
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 brokkoli
1 rødløk
3 gulrøtter
vårløk
lime

Dagligvarer

remulade, eller lag selv
2 små bokser ananas i biter
soltørket tomat i olje fra glass
200-300 gram revet gulost
liten pose frosne erter
2 dl kremfløte
tortillas
creme fraiche
salsa
mais

Dette har du kanskje fra før?

olivenolje
havsalt
sukker
eplecidereddik
kjøttbuljong
hønsebuljong
maisennamel
soyasaus
smør
hvetemel
4 dl lettmelk
kajennepepper
matolje
ris til to middager

 

 

   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg