Jeg tror at hvis jeg måtte peke på en type middag som stort sett alltid faller i smak hos hele familien, så er det ulike varianter av pastaformer i ovn. Hvis jeg ikke helt vet hva jeg har lyst til å lage til middag, er disse veldig enkle å ty til:
Pølsegrateng – med pølse, pasta, purre og creme fraiche.
Makaronigrateng – med skinke og brokkoli.
Pepperoniform – med løk, cottage cheese og mozzarella
og Pastaform med spinat og ost .
Alle svært populære middager å sette på bordet.
Og her kommer en variant med blomkål og bacon – jammen falt den i smak den også.
Denne, pluss de andre formene – og over 150 andre forslag til hverdagsmiddager finner du også på appen min. En god venn i middagsnøden.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.
Dette trenger du
2 blomkål
1 pk bacon i terninger, 100-150 gram
500 gram kort pasta
2 ss hvetemel
2 ss smør/plantemargarin
4 dl lettmelk
salt og pepper
2-3 ss ravigottesaus, eller 1-2 ss dijonsennep
ost til gratinering, f.eks. 100-200 gram
Slik gjør du
Nå skal du gjør fire ting på en gang.
Bacon skal på bakepapir, og settes inn midt i ovnen selv om den ikke er varm. Sett ovnen på full guffe (min går til 275), og pass på – når ovnen begynner å bli varm tar det ikke lang tid før baconet er stekt.
Når baconet er stekt tar du det ut og setter til side. Skru ovnen ned til 225 grader.
Mens baconet er i ovnen koker du pasta etter anvisning på pakka, og skjærer blomkålen i buketter. Den skal koke i lettsaltet vann i 7-9 minutter.
Og mens baconet steker og blomkålen og pastaen koker lager du hvit saus.
Smelt smør på middels lav varme i en gryte. Så fort det er smeltet har du i melet, og pisker godt til en fin, gul grøt.
Spe på med litt og litt av melken. La sausen tykne mellom hver gang du har i melk, og pisk ofte så det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Krydre med salt og pepper, og smak til med dijonsennep eller ravigottesaus.
Ha pasta, blomkål og bacon i en ildfast form.
Hell hvit saus over, og topp med så mye ost du vil ha. Jeg syns det er deilig med en blanding av vanlig gulost og f.eks. litt parmesan.
Gratiner midt i ovnen i ca 10 minutter.
Da er middagen klar!
#pastaform #pastamedblomkålogbacon #gratinertpasta #bechamelsaus
Dette er også en sikker vinner på vårt middagsbord! Har ikke prøvd denne varianten før, så det må jeg teste ut 🙂 Ha en fin kveld!