Suppe med ørret og bacon

Denne suppa kan du like gjerne lage med laks. Uansett hva du velger er dette en deilig suppe med masse mat – og perfekt til hverdags!

Du finner den selvsagt også på min matapp, en lur liten app å ha i bakhånd hvis du klør deg i hodet og ikke helt vet hva du vil ha til middag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.

Dette trenger du

400 gram ørret eller laks
2-3 ss smør eller plantemargarin
1 liten vanlig gul løk, eller 1/2 stor
2 selleristenger
3 ss hvetemel
8 dl kyllingbuljong (vann + 2 terninger)
2-3 store kokefaste poteter
1 liten boks mais
3 dl matfløte
1 pk bacon i terninger
salt
pepper

Slik gjør du  

Skjær løk og selleri i smått, og surr det i smør i en romslig gryte på middels lav varme i  5 minutter.

Ha i mel, og bland godt. Spe på med litt og litt av kyllingbuljongen. Salte og pepre, ca 1/2 ts salt, litt mindre pepper.

I mellomtiden skreller du og skjærer potetene i små terninger.

Sånn.

Ha potetbitene i gryta og la putre i ca 15 minutter til potetbitene er møre.

I mens har du bacon på bakepapir og setter midt i ovnen på full guffe. Min ovn går til 275 grader. Pass på, når ovnen begynner å bli varm er baconet fort ferdig.

Når potetbitene er møre har du i matfløte og mais. Varm opp.

Trekk kjelen til side og ha fiskebitene i. La de trekke til de er gjennomkokt, 5-10 minutter.  

Server med sprøtt bacon, og gjerne noe grønt – som bladpersille, persille eller dill.

 

#fiskesuppe #suppemedørretogbacon #middag #hverdagsmiddag #ørret #bacon #suppe
  

4 kommentarer

Siste innlegg