Denne fantastiske spinatkremen passer ypperlig til all slags fisk, jeg bruker den til laks. Den er en drøm å spise, selv om jeg i utgangspunktet ikke har spinat øverst på grønnsaksfavorittlisten min. Den må bare prøves!
Og hvis du for eksempel serverer disse urtepotetene og noe asparges ved siden av har du et festmåltid det virkelig står respekt av.
Jeg lager gjerne spinatkremen (det tar 10-15 minutter) en time eller to før gjestene kommer. Så kjøper jeg salmalaks. Da kan du forberede måltidet på en halvtime før gjestene er der. Salma skal bare stekes på middels høy varme et par minutter på hver side. Den kan gjerne ha en rosa kjerne. Aspargesen surrer du også bare et par minutter i smør, salt og pepper. Urtepotetene er ferdig på 25 minutter. Det er et enkelt måltid å forberede, og det smaker himmelsk!
Nok til 4-6 personer
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.
Dette trenger du
Laks (100-200 gram per person)
urtepoteter
asparges
Spinatkrem
2 dl kremfløte
2 dl rømme f.eks. seterrømme eller rørosrømme
2 ss matolje
1 dl hvitvin eller 1 ts hvitvinsekstrakt + 1 dl vann
1 stk sjalottløk
1 dl kyllingkraft 1 fondcup + vann
2 ss usaltet smør
1 pose spinat grovhakket
ca ½ sitron
salt og pepper
Slik gjør du
Fres en finhakket sjalottløk blank på middels lav varme i oljen i en kjele.
Tilsett vin (eller hvitvinsekstrakt som avbildet) og kyllingbuljong og kok dette inn til ¼ av væsken.
Tilsett fløte og rømme og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Ta kjelen av varmen og pisk inn smøret, tilsett spinaten og rør om, la trekke i 2 minutter. Smak til med litt sitronsaft.
Server sammen med stekt laks, smørstekt asparges og de deilige urtepotetene.
Yummi!
#laks #salmalaks #spinatkrem #urtepoteter #asparges #middag #fisk #oppskrift