Avokado- og fetarøre

Jeg har akkurat kommet hjem fra jentetur til New York. Verdens beste by. Hvis du spør meg.

Jeg jobbet tidligere i reiselivsbransjen, og har hatt muligheten til å oppleve New York mange ganger gjennom årene. Og det er spesielt to ting som jeg liker godt ved å reise dit. Det ene er at byen er så stor og mangfoldig, at hver reise kan bli helt forskjellig fra den forrige – avhengig av områdene du besøker – og opplevelsene du oppsøker. Det andre er at det er så himla mye bra mat der. Denne gangen tenkte vi at vi skulle reservere bord på en del gode restauranter vi hadde fått tips om, men endte opp med å ikke reservere noe som helst. Likevel spiste vi veldig godt hver eneste dag. Variasjonen og bredden i spisesteder er enorm. Og det er jevnt over mye bra. (For ikke å snakke om utvalget de har i supermarkedene, men det får vi ta en annen gang.)

På denne turen bodde vi i Williamsburg i Brooklyn. Et livlig område med små butikker, restauranter og utesteder. Litt sånn Grünerløkka-ish. I en romslig Air b’n’b leilighet, et steinkast unna t-banestoppet med Manhattan rett over elva. Helt ideelt! Og igjen – en helt ny opplevelse. Hver dag spiste vi på nye steder, med unntak av en liten frokostsjappe rundt hjørnet. Dit måtte vi gå tilbake og spise en gang til. 

For der serverte de nemlig dette. Ristet surdeigsbrød med “avomash”. Avokado- og fetarøre med speilegg oppå. Et lite dryss av tørket chili og urter. En liten bit av frokosthimmelen, rett og slett!

Så vil du lage en deilig Brooklyn-inspirert frokost i helgen? Prøv denne. 

Nok til fire rause skiver

Fra kjøkkenbenk til frokostbord, 10 minutter.

Dette trenger du

Godt brød
2 stk avokado
saften av 1/2 lime
2 ss finhakket koriander
1/2 – 1 ts salt
2-3 ss smuldret fetaost (fetaost i blokk passer bra)
egg
litt tørket rød chili (kan droppes)
litt finhakkede urter til pynt

Slik gjør du

Skjær hver avokado i to på langs, og fjern steinen.

Rut kjøttet med en kniv, og vipp det ut i en bolle med en skje.

Mos avokadoen med en gaffel, men la det være litt klumper i.

Rør inn finhakket koriander, salt og saften av 1/4 – 1/2 lime. Litt avhengig av hvor syrlig du liker det. Smak deg gjerne litt frem.

Smuldre litt fetaost som du også rører inn.

Du kan spise røren på ristet brød slik som den er.

Eller du kan spise den Brooklyn-style, med speilegg og litt tørket, finhakket chili pluss urter. 

Perfekt speilegg får du ved å steke det på middels varme, i en blanding av olje og smør. Øs litt av fettet over egget underveis, og når speilegget har fått fin hinne, og brun kant er det klart til bruk.

#avomash #avocado #avokado #avokadoogfetarøre #frokost #speilegg #chili #fetaost #lunsj #brunsj #småretter   

 

   

      

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

7 thoughts on “Avokado- og fetarøre

  1. Takker for fantastisk oppskrift 🙂 Anbefaler å prøve med fersk chili i steden for hakket tørket chili. Hakket tørket chili kan ofte oppleves tørr og “papiraktig” når den tygges dersom den drysses over som vist på bildene 🙂 Alternativt kan tørket chili blandes i røren for å få litt styrke i retten.

  2. Potenzmittel Cialis Billig Kaufen Tadalis Sx Soft Sale [url=http://drugsir.com]cialis[/url] Levitra Al Miglior Prezzo Buy Tuf 20 Softabs Cheap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top