Den klassiske, danske påleggsrøra Skagenrøre er som skapt for et smørbrød i juli. Enten det er toast eller ferskt brød – eller alternativt sammen med en salat. Den største jobben her er å pille rekene, resten er gjort på et par minutter.
Lag og nyt!
Nok til 4 passe lange, halve bagetter – eller mange småskiver.
Fra kjøkkenbenk til takknemlig munn, 10-15 minutter.
Dette trenger du
500 gram ferske reker
1 dl majones (du kan bruke en lettvariant hvis du vil)
1 dl creme fraiche
1 potte dill
salt og pepper (ca 1/2 ts av hvert)
1 skvis med sitronsaft (ca 1 ss)
noen friske dillkvister til pynt
brød/toast
Slik gjør du
Rens rekene først.
Bland sammen majones, creme fraiche, salt, pepper og sitron.
Ha også i finhakket dill (spar litt til pynt).
Vend inn rekene. Du kan grovhakket dem litt hvis du vil, og du kan også ha i krepsehaler.
Server på ditt foretrukne brød – med litt dill som pynt.
#skagenrøre #reker #toast #bagette #påleggsrøre
det så veldig godt ut 😀
har forresten ukens blogg konkurranse på bloggen, gjerne ta en titt!
Nam! 🙂 Så godt det så ut! 🙂
Så godt det så ut! 🙂