Skagenrøre

Den klassiske, danske påleggsrøra Skagenrøre er som skapt for et smørbrød i juli. Enten det er toast eller ferskt brød – eller alternativt sammen med en salat. Den største jobben her er å pille rekene, resten er gjort på et par minutter.

Lag og nyt!

Nok til 4 passe lange, halve bagetter – eller mange småskiver.

Fra kjøkkenbenk til takknemlig munn, 10-15 minutter.

Dette trenger du

500 gram ferske reker
1 dl majones (du kan bruke en lettvariant hvis du vil)
1 dl creme fraiche
1 potte dill
salt og pepper (ca 1/2 ts av hvert)
1 skvis med sitronsaft (ca 1 ss)
noen friske dillkvister til pynt
brød/toast 

Slik gjør du

Rens rekene først.

Bland sammen majones, creme fraiche, salt, pepper og sitron.

Ha også i finhakket dill (spar litt til pynt).

Vend inn rekene. Du kan grovhakket dem litt hvis du vil, og du kan også ha i krepsehaler.

Server på ditt foretrukne brød – med litt dill som pynt.

#skagenrøre #reker #toast #bagette #påleggsrøre

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Skagenrøre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top