Skagenrøre

Den klassiske, danske påleggsrøra Skagenrøre er som skapt for et smørbrød i juli. Enten det er toast eller ferskt brød – eller alternativt sammen med en salat. Den største jobben her er å pille rekene, resten er gjort på et par minutter.

Lag og nyt!

Nok til 4 passe lange, halve bagetter – eller mange småskiver.

Fra kjøkkenbenk til takknemlig munn, 10-15 minutter.

Dette trenger du

500 gram ferske reker
1 dl majones (du kan bruke en lettvariant hvis du vil)
1 dl creme fraiche
1 potte dill
salt og pepper (ca 1/2 ts av hvert)
1 skvis med sitronsaft (ca 1 ss)
noen friske dillkvister til pynt
brød/toast 

Slik gjør du

Rens rekene først.

Bland sammen majones, creme fraiche, salt, pepper og sitron.

Ha også i finhakket dill (spar litt til pynt).

Vend inn rekene. Du kan grovhakket dem litt hvis du vil, og du kan også ha i krepsehaler.

Server på ditt foretrukne brød – med litt dill som pynt.

#skagenrøre #reker #toast #bagette #påleggsrøre

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg