Ostekrem med røkelaks

Noe av den smarteste måten å organisere festmat på er å be gjestene ta med seg en rett hver. Da  blir kjøkkentjenesten begrenset, og det blir mye god mat å meske seg med.

Her forleden hadde jeg et lite tuppe-treff, og om ikke alle måtte ta med seg en rett hver hadde jeg i hvert fall alliert meg med et par-tre stykker. Og en god venninne fra hjembygda dukket opp med denne deilige kremen.

Det ble kveldens mat-hit. Myk ostekrem med salt smak av rogn og røkelaks. Så utrolig deilig! Vanskelig å lage er det heller ikke, og du kan velge om du vil ha den på kjeks eller i shotsglass med en halv grissini-kjeks som skje.

Min favoritt er på salt kjeks – og denne egner seg ypperlig som del av et tapasbord, eller som en liten velkomstsnacks.

Takk for at du tok med denne Mona!

Nok til 6-8 personer som forrett, du kan også bare doble oppskriften til flere

Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 10 minutter

Dette trenger du

1 pakke philadelhia kremost
1/2 dl melk
1ss sitronsaft
3 ss olivenolje
100 gram røkelaks
1-2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper
2-3 ss lodderogn
et par runder med pepperkverna

Slik  gjør du

Ha ost i en bolle sammen med melk.

Ha i olje og sitron også. 

Bland til en jevn masse i stavmikser. 

Grovhakk laks og ha i ostekremen sammen med rogn. Bland godt, salte og pepre litt.

Server på kjeks eller i glass.Gressløk er en fin match med denne kremen.

Du verden så godt! 

 

#ostekrem #røkelaks #loddrogn #tapas #småretter

 

   

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg