Noe av den smarteste måten å organisere festmat på er å be gjestene ta med seg en rett hver. Da blir kjøkkentjenesten begrenset, og det blir mye god mat å meske seg med.
Her forleden hadde jeg et lite tuppe-treff, og om ikke alle måtte ta med seg en rett hver hadde jeg i hvert fall alliert meg med et par-tre stykker. Og en god venninne fra hjembygda dukket opp med denne deilige kremen.
Det ble kveldens mat-hit. Myk ostekrem med salt smak av rogn og røkelaks. Så utrolig deilig! Vanskelig å lage er det heller ikke, og du kan velge om du vil ha den på kjeks eller i shotsglass med en halv grissini-kjeks som skje.
Min favoritt er på salt kjeks – og denne egner seg ypperlig som del av et tapasbord, eller som en liten velkomstsnacks.
Takk for at du tok med denne Mona!
Nok til 6-8 personer som forrett, du kan også bare doble oppskriften til flere
Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 10 minutter
Dette trenger du
1 pakke philadelhia kremost
1/2 dl melk
1ss sitronsaft
3 ss olivenolje
100 gram røkelaks
1-2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper
2-3 ss lodderogn
et par runder med pepperkverna
Slik gjør du
Ha ost i en bolle sammen med melk.
Ha i olje og sitron også.
Bland til en jevn masse i stavmikser.
Grovhakk laks og ha i ostekremen sammen med rogn. Bland godt, salte og pepre litt.
Server på kjeks eller i glass.Gressløk er en fin match med denne kremen.
Du verden så godt!
#ostekrem #røkelaks #loddrogn #tapas #småretter
Så godt! 😀
Det så godt ut 😀
Er det varmrøkt laks?
Anne: jeg brukte det, men her er det fritt frem.:)