Ostekrem med røkelaks

Noe av den smarteste måten å organisere festmat på er å be gjestene ta med seg en rett hver. Da  blir kjøkkentjenesten begrenset, og det blir mye god mat å meske seg med.

Her forleden hadde jeg et lite tuppe-treff, og om ikke alle måtte ta med seg en rett hver hadde jeg i hvert fall alliert meg med et par-tre stykker. Og en god venninne fra hjembygda dukket opp med denne deilige kremen.

Det ble kveldens mat-hit. Myk ostekrem med salt smak av rogn og røkelaks. Så utrolig deilig! Vanskelig å lage er det heller ikke, og du kan velge om du vil ha den på kjeks eller i shotsglass med en halv grissini-kjeks som skje.

Min favoritt er på salt kjeks – og denne egner seg ypperlig som del av et tapasbord, eller som en liten velkomstsnacks.

Takk for at du tok med denne Mona!

Nok til 6-8 personer som forrett, du kan også bare doble oppskriften til flere

Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 10 minutter

Dette trenger du

1 pakke philadelhia kremost
1/2 dl melk
1ss sitronsaft
3 ss olivenolje
100 gram røkelaks
1-2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper
2-3 ss lodderogn
et par runder med pepperkverna

Slik  gjør du

Ha ost i en bolle sammen med melk.

Ha i olje og sitron også. 

Bland til en jevn masse i stavmikser. 

Grovhakk laks og ha i ostekremen sammen med rogn. Bland godt, salte og pepre litt.

Server på kjeks eller i glass.Gressløk er en fin match med denne kremen.

Du verden så godt! 

 

#ostekrem #røkelaks #loddrogn #tapas #småretter

 

   

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Ostekrem med røkelaks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top