Elgkarbonader

Jeg vokste opp på Vegårshei. En bygd på Sørlandet med sterke jakttradisjoner, spesielt på elg. Jeg husker høstferiene på ungdomsskolen som et sorgens kapittel – alle de kjekke guttene forsvant til skogs – og ble der altfor lenge.

I fjor da vi startet arbeidet med En bit av Sørlandet, en matbok med moderne retter basert på lokale råvarer, måtte elg selvfølgelig med. Blant annet havnet disse digge elgkarbonadene med bacon, løk, hvitløk og timian i boka vår. Veldig saftige, og med masse smak! Prikken over i’en er litt creme fraiche med rørte tyttebær ved siden av, og timianstekte båtpoteter passer ypperlig til.

Vil du ha oppskrift på mange andre gode retter med sørlandske råvarer? Enten det er fisk, vilt, frukt, bær, sopp eller bakst? Da anbefaler jeg å kjøpe boka vår En bit av Sørlandet. I tillegg til oppskrifter møter du menneskene bak råvarene, enten det er en baker, en fisker et spisested eller for eksempel en barnehage som liker å dyrke sin egen mat. Denne kjærlighetserklæringen til Sørlandet passer også perfekt som gavebok!   

Nok til 15-20 karbonader

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter – 1 time (det er litt avhengig av om du f.eks. bruker en eller to stekepanner)

Dette trenger du  

1 kg elgkarbonadedeig
100-200 gram bacon i terninger
1 løk
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl fløte
1 dl soyasaus
2 ss potetmel
1 egg
1-2 never frisk og finhakket timian

Slik gjør du

Stek først bacon.

Kutt løk og hvitløk i smått.

Bland sammen alle ingredienser forsiktig, til det er godt blandet.

Du kan gjerne blande alt sammen dagen før du skal steke dem.

Form store, gode tykke karbonader som du bruner i smør eller plantemargarin på middels varme i stekepanna. Lenge og godt på hver side.

Server gjerne sammen med råstekte timianpoteter og rømme eller creme fraiche som er blandet med litt rørte tyttebær.

#elg #karbonader #elgkarbonader #timian #bacon #hvitløk #løk #vilt

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

4 thoughts on “Elgkarbonader

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top