Rogan Josh

Nå før påske bugner det av lammekjøtt i butikken, og da ville jeg laget meg en Rogan Josh var jeg deg. 

Denne indiske lammegryta lukter det nemlig høytid og gjester av, men den er nesten like kjapp å lage som de fleste hverdagsmiddagene jeg har lagt ut på bloggen. 

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på denne retten. Ofte med en ingrediensliste på krydder omtrent like lang som telefonkatalogen. 

Men denne er altså av det lettvinte slaget. Snarveien er rød currypasta, jeg kjøper den vanlige thaitypen du finner i dagligvarebutikken. Kokos, tomat og løk er også med å sette smak på denne. Får du ikke tak i lammekjøtt, kan du for eksempel prøve deg med svin eller storfe.

Dette er så lettvint – og kjempegodt!

Styrken regulerer du med currypastaen. Start med en teskje eller to, rør ut – og ha i mere hvis du vil ha den sterkere.

Oppskriften ligger også ute på matappen min. En genial liten hjelper i hverdagen. Over 150 oppskrifter på gode og varierte middagsretter, muligheten til å favorittmarkere retter, lage handlelister eller prøve lykken. For de som ikke helt vet hva de har lyst på.:)  

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord ca 30 minutter.

Dette trenger du

400 gram lammekjøtt
1 løk
2 ss kokosmasse
1 boks hakket tomat
1 ts sukker
2 ss rød currypasta eller 1 ss. Smak deg litt frem.
olivenolje
fersk koriander
ris/bulgur/coucous/quinoa eller små partypoteter

Gjerne noe salat ved siden av.

Slik gjør du

Rens og skjær kjøttet i spisevennlige terninger.

Stek lammekjøttet raskt i stekepanne på middels høy varme i olje eller plantemargarin, så det får litt brun stekeskorpe. Ikke ha for mye kjøtt i panna av gangen, da blir det kokt i stedet for stekt. Max 200 gram av gangen.

Stek løken blank og fin også og ha i en gryte sammen med kjøttet.

Ha i resten av ingrediensene.

La gryta putre i 15-20 minutter eller så, til kjøttet er ferdig.

Mens gryta putrer lager du det du vil ha ved siden av.

En enkel salat med tomat, agurk, persille og en skvis sitron passer for eksempel veldig fint, men den klarer seg fint alene også. Brød kan også være godt til. Jeg bruker stort sett brød og ris.

Koriander er både godt og pent.

#lam #roganjosh #mat #middag #oppskrift #indiskmat #asiatiskmat #rødcurry

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg