Asiatiske nudler

Jeg elsker asiatiske smaker. Soya,sesam, ingefær og koriander. Lime og chili. I alle mulige kombinasjoner, med sjømat eller kjøtt. Eller vegetar. Curry-typer med rød eller grønn eller gul curry. Eller massaman curry. Kom med det!

Derfor var lykken stor da  jeg her forleden var invitert i dobbelbursdag med spleise-tapasbord, og disse nudlene dukket opp mellom alle de andre gode rettene. Nudler med scampi, svin og ananas – som hadde fått et deilig asiatisk bad i denne marinaden du skal få oppskrift på nå. (Selv hadde jeg mikset oppskrift på to ulike vårrulltyper uten at de ble verken det ene eller det andre – ikke noen god ide. Men man lærer så lenge man lever. Kanskje.)

Det var Camilla som hadde laget disse nudlene, og hun har igjen fått inspirasjonen fra sin svoger Mikkel. Og det er jo hele poenget med å blogge om mat – gode oppskrifter må deles!

Jeg skriver ingen mengde eller tid her, men marinaden holder i hvert fall til et måltid for fire personer, om ikke litt mer. Tiden du bruker er avhengig av om du f.eks skal steke noe kjøtt, eller bare vil ha noen scampi som såvidt skal hilse på stekepanna. Raskt går det uansett!

Dette trenger du til marinaden

1,5 dl soyasaus
1-2 ss honning
1 chili
1/2 potte koriander
1 ss revet ingefær
saften av 1 lime

Marianden kan brukes til alt mulig rart, det er bare du som setter grensene her.

Forslag til resten

Nudler (ris eller egg) f.eks. 250 gram
svinekjøtt f.eks 300 gram
scampi f.eks. 100-200 gram
ananas f.eks 1 neve med ananasbiter
eller noe annet du har lyst til å bruke
ristede sesamfrø

Slik gjør du

Hvis du skal bruke kjøtt, kan det være lurt å starte med å brune dette. Brun biter av kjøtt på middels varme i stekepanna til det er gjennomstekt. 

Mens du bruner kjøttet kan du lage marinaden. Start med soyasaus og honning.

Finhakk chili, koriander og ingeær, og ha i resten av ingrediensene i marinaden. Bland godt. 

Kok opp vann til nudler.

Når kjøttet er ferdig har du i scampi og ananas. Det skal bare bli gjennomvarmt.

Slå over marinaden, og la den også bli varm.

Server sammen med nudler og ristede sesamfrø. Resten av korianderen egner seg kjempefint som garnityr.

Så lettvint – og så utrolig godt!

#nudler #asiatiskenudler scampi #svin #ananas #risnudler   

 

   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg