Asiatiske pinnekjøttrester

Vi går nå inn i en tid hvor mye handler om mat. Lage mat, spise mat, pause fra mat, restemat.

Ifjor la jeg ut en utrolig enkel måte å lage restemat av ribbe på. Søt chiliribbe krever egentlig bare at du har en flaske søt chilisaus stående. Også blir det helt fantastisk godt! 

Denne restematen av pinnekjøtt er ikke særlig vanskeligere. Det handler bare om å grille kjøttet litt i ovnen, og vende det i en asiatiskinspirert dressing etterpå.

Det viser seg altså at asiatiske smaker er som skapt for rester av norsk julemat. Ikke bare går det fort, men det smaker også veldig godt og veldig annerledes enn det du spiste dagen før.

Det er rett og slett en perfekt løsning for restene!

Dette trenger du til en dressing til fire personer

4 ss honning
4 ss soyasaus
1 skvis med lime eller sitron
2 fedd finhakket hvitløk
1 liten teskje finhakket chili
2 ss olivenolje

Slik gjør du

Legg pinnekjøttet på et bakebrett med bakepapir.

Sett ovnen på 200 grader og grill.

Grill kjøttet på øverste rille til det er gjennomvarmt og har fått litt skorpe. Det tar ikke mange minutttene. 5-10 minutter, kanskje? Følg med på kjøttet.

I mellomtiden blander du alle ingrediensene til dressingen.

Vend det ferdiggrillede kjøttet i dressingen før servering.

Server med salat og ris, eller f.eks. stekte poteter og coleslaw – her er alt lov.

Ser det ikke deilig ut?

 

#pinnekjøtt #pinnekjøttrester #restemat #julemat #julerestemat  

 

 

    

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg