Rødkål

Rødkål er en veldig enkel ting du kan lage selv. Det skal ikke så mye til.

Bare se her:

Nok til 8 porsjoner

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time og 45 min  (Kokes i 1 1/2 time, resten er bare å kutte og hive i gryta)

Dette trenger du

1 kg rødkål (jeg veier egentlig ikke min når den er kuttet, jeg bare satser på at en vanlig voksen rødkål er nok) 
1 syrlig eple (jeg bruker et irrgrønt)
1 dl rødvin
1/2 dl rødvinseddik
1 dl husholdningsaft eller solbærsirup
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 dl ribbekraft før servering, hvis du har

Slik gjør du det

Finsnitt kålen og ha i en kjele.

Skrell eplet, og riv resten (ikke kjernehuset) grovt og ha i sammen med rødkålen.

Så har du i rødvin, rødvinseddik, saft og salt og pepper.

Kok med lokk i en time, og uten lokk i en halvtime til.

Før servering har du i litt ribbefett, hvis rødkålen skal serveres sammen med ribbe. Hvis ikke kan du ha i en klatt med smør.

Rødkålen holder seg godt i kjøleskapet i opp til fire dager, så den kan godt lages på forhånd.

Hvis jeg lager den på forhånd, lar jeg den bare koke i en time under lokk, så tar jeg den siste halvtimen uten lokk før servering.

 

#jul #rødkål #julemiddag #juletilbehør

  

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg