Rødkål er en veldig enkel ting du kan lage selv. Det skal ikke så mye til.
Bare se her:
Nok til 8 porsjoner
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time og 45 min (Kokes i 1 1/2 time, resten er bare å kutte og hive i gryta)
Dette trenger du
1 kg rødkål (jeg veier egentlig ikke min når den er kuttet, jeg bare satser på at en vanlig voksen rødkål er nok)
1 syrlig eple (jeg bruker et irrgrønt)
1 dl rødvin
1/2 dl rødvinseddik
1 dl husholdningsaft eller solbærsirup
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 dl ribbekraft før servering, hvis du har
Slik gjør du det
Finsnitt kålen og ha i en kjele.
Skrell eplet, og riv resten (ikke kjernehuset) grovt og ha i sammen med rødkålen.
Så har du i rødvin, rødvinseddik, saft og salt og pepper.
Kok med lokk i en time, og uten lokk i en halvtime til.
Før servering har du i litt ribbefett, hvis rødkålen skal serveres sammen med ribbe. Hvis ikke kan du ha i en klatt med smør.
Rødkålen holder seg godt i kjøleskapet i opp til fire dager, så den kan godt lages på forhånd.
Hvis jeg lager den på forhånd, lar jeg den bare koke i en time under lokk, så tar jeg den siste halvtimen uten lokk før servering.
#jul #rødkål #julemiddag #juletilbehør
Cialis Per Body Building Doxycycline Hyclate Cheap [url=http://leviinusa.com]levitra professional overnight delivery[/url] Kamagra Risks What Is Tinidazole 500mg Used For