Jul

Ris a la mande med norske moreller

Riskrem er en en tradisjonell dessert i Norge, elsket av mange. Men Ris a la mande tar hele desserten opp på et høyere nivå.

Det er danskenes måte å gjøre det på, på liksom-fransk. Med hakkede mandler og varm kirsebærsaus – og gjerne litt revet marsipan også.

Hos Spekehuset kan du kjøpe hermetiske norske moreller. Fra den vesle produsenten Nøring. De satser på gode råvarer fra Hardanger, og selger produktene sine via blant annet Spekehuset sin nettbutikk.

Og hva er vel bedre enn å lage en norsk touch på denne deilige riskremen til jul?

Dette blogginnlegget er skrevet på oppdrag av og i samarbeid med Spekehuset. Spekehuset har en lang rekke produkter i sin nettbutikk om de sender til hele landet, blant annet Moreller fra Hardanger gjennom produsenten Nøring. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord – den tiden det tar å koke grøt, avkjøle den og blande inn pisket krem pluss litt annet digg.
Planlegg grøt til middag dagen før du skal ha denne desserten, og lag nok til å lage riskrem etterpå.

Merk! Riskremen kan godt lages dagen før, den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet over natten. Så kan du blande inn mandler, marsipan og lage saus før servering.

Dette trenger du

500 g ferdig risgrøt (de pakkene jeg bruker gir totalt 1500 gram ferdig grøt hvis du bruker hele esken. Les på pakka.)
3 dl kremfløte
50 g skåldede mandler
70 g marsipan, gjerne grov. (Oppbevar i kjøleskap frem til bruk, så er det lettere å rive den)
1 stk vaniljestang (kan droppes, eller bruk 1 ts vaniljesukker)
1 boks hermetiske moreller fra Hardanger (eventuelt kirsebær hvis du ikke får tak i)
1 ss potetmel
2 ss sukker (kan droppes)

Slik gjør du

Lag risgrøt etter anvisning på pakka.

Pisk kremfløten stiv. (eventuelt med vaniljesukker)

Mandler skålder du ved å gi dem et rakst oppkok, la småkoke en 5 minutters tid, og avkjøl. Popp mandlene ut av skallet sitt med tommel og langfinger. Legg til tørk på kjøkkenpapir, og hakke dem med kniv etterpå.

Bland inn krem i grøten til riskremen har fått ønsket konsistens.

Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen. (hvis du ikke har brukt vaniljesukker i kremen)

Lag saus ved å helle litt av laken av morellene i en skål. Pisk inn 1 strøken spiseskje potetmel i laken. Varm opp resten av innholdet i boksen i en liten kjele. Når sausen er varm sper du på med potetmellaken til sausen tykner. Du kan eventuelt ha litt sukker i også, hvis du ønsker det.

Riv marsipan på et rivjern. (Det er lov å gå utover de 70 grammene her altså….:))

Tilsett marsipan og mandler i kremen, men spar litt mandler til pynt.

Server med litt av den varme morellsausen i glassene, og resten ved siden av, og nyt synet av lykkelige dessertnytere.

God snart førjul!

 

Category: Jul
Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Ris a la mande med norske moreller

  1. Olanzapine For Sale From Canada Buy Propecia Mexico Comprare Viagra Line [url=http://cial40mg.com]canadian cialis[/url] Kamagra Oral Jelly Thailand Price

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top