Glutenfrie hamburgerbrød

Disse allergivennlige hamburgerbrødene er fine å ha i bakhånd hvis det kommer en med glutenintoleranse i nærheten av grillen din denne sommeren.

De funker fint som vanlige rundstykker også – og det er ingen grunn til å bake to forskjellige varianter. De er veldig myke, luftige og gode – og vil garantert falle i smak hos alle.


Nok til ca 8 burgerbrød

Fra  kjøkkenbenk til grillbord – deigen tar ikke mer enn 20 minutter å lage. Og så skal de heve først en halvtime, så en 20-minutters tid mens ovnen blir varm.

Dette trenger du

290 gram vann, fingervarmt
20 gram fersk gjær
1 ts sukker eller honning
1 toppet ts bakepulver
1 ts salt
1 toppet ts fiberhusk
4 ss olje, jeg bruker oliven eller raps
1 egg
120 g jyttemel original (blå pakke)
120 g lys glutenfri melblanding

Til pensling:

1 lettpisket egg
sesamfrø

Slik gjør du


Rør gjæren ut i vann som er en liten anelse varmere enn fingervarmt til den er helt oppløst. Tilsett salt, sukker/honning, olje og rør godt.


Tilsett fiberhusk i væsken og bland godt i. La det svelle mens du veier opp resten av ingrediensene.


Tilsett cirka to tredjedeler av melblandingene, bakepulver og egg i bollen med væske, og sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet.

Det går også fint å bruke en håndmikser med eltekroker. Hell i det resterende melet etterhvert som deigen er blandet sammen, og la maskinen få jobbe i minimum 10 minutter. Deigen skal være nokså klissete. Ikke fall for fristelsen til å ha i mer mel, da risikerer du å miste det saftige og luftige som er så bra med disse brødene.


Dryss litt melblanding på toppen av den ferdigeltede deigen, dekk bollen med plast eller et klede og la den hvile i 30 minutter. 


Når deigen er ferdighevet, dypper du hendene i litt melblanding. Løft opp små deigklumper fra bollen, de skal være litt mindre enn en neve stor. Deigen kommer til å være nokså klissete, men bruk nevene og form deigen med lette hender. Tenk at du skal forme en kjøttkake, og ikke vær for hardhendt slik at du slår ut all luften av deigen.

Plasser brødene på en stekeplate kledd med bakepapir. Sett ovnen på 220 grader og legg et klede over brødene så de kan heve litt videre. Ca. 20 minutter er bra. Når brødene er ferdighevet pensler du de med sammenpisket egg eller vann, og drysser sesamfrø på toppen.


Stek brødene i ca. 10 minutter, og avkjøl på rist.

Perfekt!

 

#hamburgerbrød #burgerbrød #rundstykker #glutenfritt

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Glutenfrie hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top