Glutenfrie horn med ost og skinke

Glutenfrie horn med ost og skinke er fine å bruke til både de med og uten cøliaki. Disse lubne, saftige  og deilige sakene passer til nesten alle anledninger.

Hvis dere som oss er så heldige å slippe matallergier i familien, er det lurt å huske på å spørre hvis dere skal ha besøk av barn (eller voksne for den saks skyld) med glutenallergi – eller annen allergi. Noen tåler f.eks. godt spor av gluten, mens andre er veldig allergiske, og kan ikke spise mat hvor det kan være spor av gluten.  

Som regel er foreldrene flinke til å informere selv, heldigvis.

Disse hornene gikk i hvert fall ned på høykant i barnemager både med og uten allergi.

 

Dette trenger du til 8 horn 

1 boks vanlig kesam, 3 dl
3 dl varmt vann
3 ss blå jyttemel
2 ss fiberhusk
50 gram gjær
1 ss salt
6 ss nøytral olje eller smeltet smør
1 pk vanlig lys semper mix, 500 gram
ost (du kan også bruke kremost)
skinke
1 egg
litt revet gulost hvis du vil

Slik gjør du

Ha kesam og varmt vann i en bakebolle og miks sammen.

La maskinen gå og ha i jyttemelet og fiberhusken, da unngår du at blandingen blir klumpete. La maskinen stå å gå i 5-8 minutter, da skal blandingen ha blitt som en veldig klissete deig.

Ha i gjær, smør (eller olje), salt og mel og elt godt sammen. Denne deigen skal være litt klissete så la maskinen gå til du ser den slipper eltekroken og klistrer i bunnen av bollen.

Dekk til deigen og la den heve i 30 minutter.

Kjevle ut til en pizzastor runding.

Del opp med kniv i 8 trekanter.

Legg på ost og skinke på hver trekant. Ikke legg fyll helt ut til kantene, da tyter det ut når du ruller dem sammen.

Rull fra den bredeste siden. Etterhev i 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Pensle med lettpisket egg og dryss litt ost på om du vil.

Stek midt i ovnen på ca . 20 minutter – følg med – ovner er forskjellige. De skal ha en gyllen og fin farge.

Sulten?

 

#horn #hornmedostogskinke #glutenfriehorn #glutenfribakst

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

9 thoughts on “Glutenfrie horn med ost og skinke

  1. kosekaos: Nei, det er kanskje ikke det? Jeg har en barnevakt med glutenallergi, så jeg får testet litt ut på henne. Foreløpig er hun veldig fornøyd.:)

  2. Så bra Siri! Skal prøve disse. Teo akkurat fått påvist Cøliaki så glad for alle gode oppskrifter !!klem fra oss i vest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top